Avanos Belediye Başkanlığınca düzenlenen Esnaf Bilgilendirme toplantısı Avanos Belediyesi Toplantı salonunda gerçekjleştirildi.

Toplantıya Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Avanos Belediye Başkanı İsmet İNCE, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlik Başkanı İsmail ÖRDÜ, Avanos İlçe Tarım Müdürü Bülent ÇİFTCİ, Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal ÇELİK ve Yönetim Kurulu Üyeleri Osman YETİŞEN, Bahadır GÜVEN, Oda Danışmanı Ahmet TUZ ve Esnaf ve Vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN yaptığı konuşmada;

Avanos'umuz şu anda Kapadokya'nın marka ismi Bu imajı sarsmamak için hepimize büyük görevler düşüyor. Etrafımızdaki illerden insanlar aileleriyle birlikte huzur içinde gezdikleri bu güzel ilçemizin İmajını korumak zorundayız. Bir Genç Kızımız gece 2 'de olsa tek başına rahatlıkla gezebildiği nadir yerlerin başında Avanos'umuz geliyor,  Avanos'umuz bundan önceki yıllarda sadece Çanak Çömlek yapımıyla anılıyordu şimdi ise Kızılırmak Kenarının güzelleşmesiylede  ayrı bir  ziyaretci gurubunuda ağırlamanın keyfini yaşıyor Biz İlçenin Mülki Amiri olarak, Avanos Belediyesi ve Esnaf Odamız Bütün her birim kendi çapında İlçemizin daha çok misafir ağırlaması için  çalışmalıyız. Emniyet Genel Müdürlüğü İlçemizin değişik yerlerine 16 adet Mobese yerleştirlmesi konusunda çalışmaları tamamladı bu mobeseler sayesinde ilçemizde olabilecek olan her türlü olaya  anında müdahale imkanı getirecek  Avanos'ta faaliyet gösteren esnaf arkadaşlarımızda gelen misafirlerimize biraz daha Ahilik geleneğine uygun davranmasını özellikle rica ediyorum çünkü ( BİMER)  Başbakanlık Şikayet Merkezine ilçemizde faaliyet gösteren esnaflarla ilgili yapılan müracaatlarda Çanakcı ve Restaurant meslek guruplarında çalışan Esnaf arkadaşlarımız  listedeki fiyatlarla alınan fiyat arasındaki farklar konusu bir hayli fazla bu yöndede şikayetler bizi rahatsız ediyor  dedi.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İNCE ise yaptığı konuşmada;

Esnafımızı Bilgiledirme toplantısı için 82 Restaurant ve Çanakçı  Esnafımızın işyerine bizzat gidilerek davet edilmiş ancak bu davete  çok az bir esnafın icabet etmesi hayli düşündürücü bir olay Bizler Avanos'umuzun kalkınması için çalışmalarımızı yoğun tempo  devam edeceğiz  Önerisi olan arkadaşlarımızın önerilerini alacağız ve  yapılması gereken her ne varsa Avanos Belediyesi Olarak yapılması gereken her şeyi yapacağız dedi. Toplantıda Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlik Başkanı İsmail ÖRDÜ, Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal ÇELİK'te kısa bir konuşma yaptı Toplantıya katılanların Soru ve Cevaplamalarıylada toplantı sona erdi.