Dün FİB Haber Merkezinde bir vatandaşımızın ihbarı üzerine, dile getirdiğimiz Çamurlu Su akıyor haberimize Avanos Belediyesi duyarsız kalmadı. Avanos Belediyesi sudaki kirlilik ile ilgili yapmış olduğumuz haber üzerine inceleme başlattı.

Konuya ilişkin olarak Avanos Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.


07.03.2017 tarihinde Bahçelievler Mahallesi 624. Sokakta içme suyu şebeke hattında meydana gelen arıza sebebiyle onarım çalışması yapılmıştır. Onarım sırasında şebeke hattına toprak kaçması sebebiyle bu su borusu hattından su alan abonelerimizin içme ve kullanma suyunda geçici süreyle bulanıklık görülmüştür.

Ancak hattaki suyun rengi kısa bir süre sonra düzelmiştir. FİB Haber Merkezi olarak gündeme taşıdığımız haberi ihbar kabul eden Avanos İlçemiz Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri 08.03.2017 tarihinde ilgili sokakta bulunan 2 ayrı meskenden su numunesi alarak bakiye klor ölçümleri yapmış ve tutanak altına almıştır. Yapılan ölçümde içme suyunda herhangi bir bulanıklığa rastlanılmadığı, orada bulunan mesken sahipleri ile yapılan görüşme ve ifade doğrultusunda tutanak altına alınmıştır. Bahse geçen durum tespit tutanağı ektedir.

Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com da gündeme getirdiğimiz İlgili haber üzerine Avanos Belediye ekibi tarafından da şikâyette bulunan abonenin evinde 08.03.2017 tarihinde incelemeler yapılmış ve temiz akan suyun resim ve video görüntüleri çekilmiştir. Bununla ilgili resim ve video görüntüleri de haberdedir. Ayrıca Avanos Halk Sağlığı Merkezi tarafından konunun detaylı analizi amacıyla o bölgeden alınan su numuneleri Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğüne iletilmiş olup, analiz sonucu 10.03.2017 Cuma günü tarafımıza bildirilecek ve halkımıza ivedi olarak duyurulacaktır.


Alkışlar Avanos Belediyesine...
FİB Haber Merkezi olarak, konuya duyduğu yakın ilgi ve sorumluluk gereği İnsan sağlığı ile ilgili göstermiş olduğu hassasiyetlerinden dolayı Avanos Belediyesi ve Avanos
Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerini tebrik ve teşekkür ediyoruz.