Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından; Kızılırmak sahil şeridi, park-bahçe ve gezinti alanları ile çarşı merkezinin temiz tutulması hususunda bazı tedbirler uygulanmaya başlanmıştır.

İlçemizi ziyarete gelen misafirlerin ve ilçe halkımızın nezih ve temiz bir ortamda dinlenmeleri ve gezmeleri için, insanların ortak kullanım alanlarında görsel çevre kirliliği oluşturan ve yeşil alanlara ciddi zararlar veren çekirdek ve kuruyemiş kabuklarının yerlere atılması, mangal, semaver ve ateş yakılması ile vatandaşların ortak kullanım alanlarında alkollü içeceklerin içilmesi yasaklandı.

 

Zabıta Müdürlüğünce; Kızılırmak sahil şeridinde, park-bahçe ve yeşil alanlarda çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet veren çekirdek ve kuruyemiş kabuklarının yerlere atılmaması, mangal, semaver yakılmaması ve topluma açık alanlarda alkol içilmemesi için uyarı levhaları asıldı.

 

Uyarı yazılı tabelaları dikkate almayarak çevreyi kirleten, ateş yakan ve alkol alanlar için "5326 sayılı Kabahatler Kanunu"nun ilgili maddeleri gereği idari para cezası uygulanacaktır.

 

Daha nezih, temiz ve sağlıklı ortak kullanım alanları için vatandaşlarımıza ve kamuoyuna önemle duyurulur.