Avanos Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada,Şehircilik geleneğinin önemli bir unsuru olan meydan kültürü ülkemizde köklü tarihi olan şehirlerimizin haricinde birçok yerleşim merkezimizde üzerinde durulmayan bir olgudur. Hâlbuki yerleşme kültürünün en küçük birimi olan köylerde bile görmeye alıştığımız meydanlar çarpık yapılaşma ve kontrolsüz şehirleşme planları uygulayanlar tarafından görmezden gelinen büyük bir hata ve dar vizyonlu bir bakışın yarattığı önemli bir eksikliktir.
 
Bir yerleşim yerinin köklü ve eski bir şehir olduğu olgusunu bakar bakmaz yansıtan meydan düzenlemesi, Avanos’un da eksikliğini hissettiği bir durumdur. Bu doğrultuda hazırlamış olduğumuz proje kapsamında, Avanos’un imajını ve kültürel mirasını gözler önüne serecek bir meydan düzenleme çalışmasının ilk etabını bugün çarşı içerisindeki ahşap çay ocağını yıkarak başlattık.
 
Çarşının içerisinde tarihi Çukur Camiyi kapatan ve Avanos çarşı merkezini bir anlamda körelten bu alan, Belediyemiz tarafından yeniden revize edilecek ve bütün tarihi değere sahip, kültürel şehirlerde olması gerektiği gibi, Avanos’a yakışır bir meydan haline getirilecektir.
 
Bu doğrultuda başlatılan çalışmalarımız planlanan takvim çerçevesinde sürdürülerek tamamlanacak ve her şeyin en güzeline layık olan Avanos halkımızın hizmetine sunulacaktır.