Basının ve Halkımızın Dikkatine.

      09.09.2013 günü Çevreyolu Göreme kavşağında meydana gelen trafik kazasında Hakan Körükçü ve Murat Atay isimli arkadaşlarımızı kaybettik. Bu kaza ne kaderimiz nede alın yazımızdır düpedüz idarecilerin duyarsızlığındandır. Bu bölgede olması gereken iki adet alt üst geçit yıllardır neden yapılmamıştır. Bir takım siyasi çıkar gruplarının isteklerine boyun eğip buralardan nemalanan yetkili ve sorumlu kişiler bu ölümlerin gerçek sorumlularıdır.

        Yıllardır bu ölüm yolunun aramızdan çekip aldığı genç yaşlı canlar yüz civarındadır. Avanos gibi küçük bir ilçede bu oran ciddi bir kayıptır.

      Yerel yönetimin ve bu konuda yetkisi olan kişilerin önlem almaması, gerekli düzenlemeyi yapmamaları da ayrıca soru işaretidir.

     Sokak başlarına duvarlara çiçek döşeyen, ırmak kenarını nın görselliğine önem veren belediyemiz, can ve mal güvenliğine dair hemen önlem alması ve bu sorunu çözmüş olması gerekirken bu can yakan yürek burkan mesele ile ilgilenmemiştir.

     Bizler Avanos Halkı olarak bu konunun bir an önce gündeme alınmasını ve bir daha büyük bir acı yaşanmadan bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz, ayrıca bu güne kadar çevre yolunda meydana gelen kazaları görüp bilip elinde yetkisi olmasına rağmen çözüm üretmeyen yetkililer hakkın da dava açacağımızı kamuoyuna duyururuz.

 

                     Kapadokya Tarih Kültür Araştırma ve Koruma Derneği