Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı dolayısıyla  halkımızın iyi niyetini suistimal eden  dilencilere  yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Şehir dışından gelerek vatandaşların manevi duygularını sömüren ve bunu meslek haline getiren dilencilere yönelik Avanos Belediyesi  Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçemizdeki denetimlerini artırarak gece-gündüz taviz vermeden dilencilere karşı denetimlerini sürdürüyor.

 

Ramazan ayı dolayısıyla akşam saatlerinde Kızılırmak kenarında sosyal alanlarda ve dinlenme mekânlarında rahat ve huzurlu vakit geçirerek dinlenmek isteyen vatandaşları gözlerine kestiren dilenciler, Belediye Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından oluşturulan “Güven Timleri” tarafından toplanarak haklarında gerekli işlemler yapıldı.

 

İftar saati sonrasında dilenmeye başlayan kişiler Teravih Namazı bitimine kadar vicdani ve dini duyguları istismar ederek insanların yoğun olduğu Kızılırmak kenarı, Tahta Köprü çevresi ve Merkez Camii önünde vatandaşlardan ısrarla para istemek suretiyle rahatsızlık vermelerinin önüne geçildi.

 

Vatandaşlar kucaklarında küçük çocuklarla gezerek çocukları da dilenmeye alet eden dilencilere karşı tepkili. Akşam saatlerinde güvenlik ekiplerini karşılarında gören dilenciler şaşkınlıklarını gizleyemezken vatandaşlar ise yapılan denetimlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Belediye Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kızılırmak kenarındaki dinlenme alanlarını, Tahta Köprü çevresini ve çarşı içerisini gezerek dilencilere karşı denetimlerini sürdürdü ve vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlar uygulamadan dolayı güvenlik ekiplerine ve yetkililere teşekkür etti.