Şenlik 29 Ağustos’ta Başlıyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Avanos ilçesinde düzenlenecek olan halk şenliği 29 Ağustos 2014 Cuma gününden itibaren başlayacak.

Panayır, Fotoğraf sergileri, Söyleşiler, Geleneksel eğlence ve Konserlerle dolu Avanos Halk Şenliği etkinlikleri ilçe merkezinde, Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek olan Panayır ile başlıyor.

Geleneksel ve modern bir çok sanat etkinliğinin yanı sıra; konserler, çocuk eğlenceleri ve animasyonlar, sergiler, panayır, Avanos temalı yarışmalar (üzüm yarışması, Avanos yemekleri yarışması, çanak yarışması ...) konferans ve paneller, resim ve fotoğraf sergileri ile birlikte akşamları Cumhuriyet Meydanının üst tarafına kurulacak olan panayırda ev ve el ürünleri sergisi gibi özellikle üreten bayanların çalışmalarına da yer verilecek.

Geleneksel ve modern kültürün bir çok unsurunu ihtiva eden halk şenliğimizde yeni nesil kültürümüzün unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerini içinde yaşayarak görecek ve sıkça görme imkanı bulmadığımız sanat sergileri de halkımıza sunulacak. Konserler de Avanos gecelerine hareket ve ses katacak.