12 Nisan Cuma günü, Avanos Cumhuriyet Meydanında “İçme Suyu Şebeke Hattı Yenileme Çalışmalarının” açılış töreni ile başlangıcı yapıldı. Törene; Adalet ve Kalkınma Partisi Nevşehir Milletvekillerimiz A. Erdal FERALAN, Av. Murat GÖKTÜRK, Av. Ebubekir GİZLİGİDER, Avanos Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez ATA, ihaleyi alan firma temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçemizden ve bölgemizden değerli protokol üyeleri ve vatandaşlarımız katıldı.

İçme Suyu Şebeke Hattı Yenileme Çalışmaları Töreninin açılış konuşmasında, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ; devam etmekte olan çalışma ve projelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

Konuşmasında; İlçemize yeni yapılacak olan entegre hastanenin yakın zamanda ihalesinin gerçekleştirileceğini ifade etti. Huzurevi ile ilgili olarak, Nevşehir Milletvekillerimizin de yoğun çalışmaları ve katkılarıyla 60 kişilik bir huzurevi yapılması için ilgili müsteşarlıkla görüşmelerin yapıldığı ve karar alındığını müjdesini paylaştı. İlçemizde Toki Evlerinin yapılması için Belediye Meclisimizde, mülkiyeti hazineye ait Mezbahane’nin üst kısımlarında yaklaşık 60 bin metrekare bir alanda mevzi imar planı yapılmasına ilişkin karar alındığını ve çalışmaların devam ettiğini ifade etti. İlçe merkezimize ulaşımı sağlamak üzere ikinci bir köprünün yapımı için, mimari köprü proje yarışmamızın önümüzdeki günlerde yapılacağını ve yine ilçemiz adına büyük bir yatırım olan içme suyu şebeke hattının yenileme çalışmalarının da bugün itibarıyla başladığını belirterek bu projelerimizde büyük emeği ve katkıları olan Nevşehir Milletvekillerimize katkılarından dolayı teşekkür eder, İçme Suyu Şebeke Hattı Yenileme Çalışmalarımızın Avanos’umuza hayırlı olmasını dilerim dedi.

 

İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez ATA açılış konuşmasında, projenin mali ve teknik detaylarına ilişkin bilgiler verdi. Konuşmasında; 100 ile 400 yıl arasında ömrü olan, sağlıklı ve dayanıklı polietilen borularla 185 kilometre uzunluğunda şebeke hattının yenileceğini ve çalışmalar kapsamında mevcut servis depolarının Avrupa standartlarında revizyonu yapılarak ayrıca yeni servis depolarının inşaa edileceğini ve yangın musluklarının yapılacağını söyledi.

 

İlçe Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN, Nevşehir ve yedi ilçemizin kendine özgü güzellikleri var ama son yıllarda Avanos’un değerli öz kaynakları belediyemizin yapmış olduğu proje ve çalışmalarla ortaya çıktı. Yapılan çalışmalarla ilçemiz daha kaliteli ve sağlıklı yaşam koşullarına ulaştı dedi.

 

Nevşehir Milletvekilimiz Av. Ebubekir GİZLİGİDER konuşmasında, Avanos artık sadece çanak çömlek kırığıyla bilinen bir yer değil. Kültür etkinlikleri ile yazar söyleşileri ile, çevre düzenlemeleri ve doğal güzellikleri anılıyor dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Nevşehir Milletvekillerimiz A. Erdal FERALAN, Av. Murat GÖKTÜRK, Av. Ebubekir GİZLİGİDER, Avanos Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Avanos Cumhuriyet Başsavcımız, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez ATA, ihaleyi alan firma temsilcileri hep birlikte kurdele keserek İçme Suyu Şebeke Hattı Yenileme Çalışmalarının açılışını yaptı. Kurdele kesiminin ardından polietilen borulara füzyon kaynağı yapılarak çalışmaların startı verildi.