10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” etkinlikleri kapsamında, saat 09:05’te Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk merasimi ile anma etkinlikleri, Avanos Belediye Toplantı Salonunda düzenlenen anma programı ile devam etti.
Avanos Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi sesinden halka seslenişinin yayını ile devam eden programda öğrenci ve öğretmenler bir ülkenin değil bir dünyanın örnek aldığı büyük önder Atatürk’ün neden büyük bir lider olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Askeri dehası ve devlet adamlığının yanı sıra çokta bilinmeyen yönlerine ışık tutulan programda kısa sinevizyon sunumları yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okunarak ana-toryumun gösterisi sunuldu. Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile son bulan programın akabinde anma programının hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrenciler Avanos Kaymakamımız Mustafa Eldivan ve Belediye Başkanımız İsmet İnce tarafından tebrik edildi.