Avanos Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü “Güvenilir Bir Turizm Merkezi” sloganıyla halkımıza ve ilçemizi ziyarete gelen konuklarımıza sunulan taşıma hizmetinin kalitesini ve seviyesini yükseltmek, konforunu artırmak ve gerek esnafımızın gerekse şoförlerimizin müşterileriyle olan ilişkilerini geliştirmek amacıyla bir çalışma başlattı.
Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım ilanları, Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçemizde faaliyet gösteren taşıma sektörü ve esnaflara dağıtılmaya başladı.

Tanıtım broşüründe turistlerin rahat, nezih ve mutlu bir intiba ile ilçemizden ayrılabilmeleri için Belediye Başkanımız İsmet İnce’nin konuya ilişkin açıklamasına ve örnek görsellerle birlikte yabancı turistlerle kurulabilecek temel diyaloglara dair Türkçe – İngilizce cümlelere yer verildi.

Değerli şoförlerimiz, Bu broşür, halkımıza ve ilçemizi ziyarete gelen konuklarımıza sunulan taşıma hizmetinin kalitesini ve seviyesini yükseltmek, konforunu artırmak ve şoförlerimizin müşterileriyle olan ilişkilerini geliştirmek amacıyla Avanos Belediyesi tarafından taksi, dolmuş ve otobüs şoförlerimiz için hazırlanmıştır.

Avanos’umuz sahip olduğu coğrafi, tarihi ve kültürel özellikleri sebebiyle dünyanın ve ülkemizin önemli turizm ve el sanatları merkezlerinden biri haline gelmiştir. İlçemizin tanıtımının kaliteli bir şekilde yapılabilmesi ve çağdaş kent profilimizin doğru yansıtılabilmesi için siz değerli şoförlerimizin sorumluluğu oldukça büyüktür. Bu nedenle ilçemizde taşımacılık yapan tüm şoför esnafının hassasiyetle yaklaşması gereken birtakım hususlara dikkat çekmek istiyoruz:

Halk otobüslerinde, dolmuşlarda ve taksilerde çalışan şoförlerin kıyafetlerinin temiz ve saç sakal tıraşlarının düzgün olması gerekmektedir.

Araçların temizliğine gereken özenin gösterilmesi ve rutin bakımlarının düzenli yapılması müşteri memnuniyeti açısından büyük önem arz etmektedir.

Hizmet sektöründe görev alan bütün çalışanların, İletişim esaslarını nezaket ve güler yüz çerçevesinde oluşturmaları hem kendilerine hem de yöremize büyük katkılar sağlayacağı için, müşterilerle ücret temini ve benzeri diyaloglar esnasında yakışıksız, sert tavırlardan kaçınılması çok önemlidir.

Şoförlerimiz taşıma esnasında kendilerinin, müşterinin ve araçlarının emniyeti için kemer kullanımına, trafik kurallarına uymaya, kapasite fazlası yolcu almamaya ve hız limitini aşmamaya dikkat etmelidirler.

Duraklarda alkol bulundurulmaması, araçlarda sigara içilmemesi, rahatsız edecek şekilde müzik dinlenmemesi ve gereksiz klakson çalınmaması da dikkat edilmesi gereken diğer hususlardır.

 

Turizm sezonunun da açılmasıyla birlikte, çalışmalarınızın daha da yoğunluk kazanacağı bu dönemlerde bahsi geçen detaylara hassasiyet ile yaklaşmanız hem ilçemiz hem de diğer esnaflarımız açısından oldukça önemlidir. Olumlu yaklaşımlarımız gibi olumsuz tüm detayların da bütün Avanos’a mal edileceği sorumluluğu ile çalışmalarınızda başarılar diler, gösterdiğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla.

İsmet İNCE

Avanos Belediye Başkanı