Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan , kursiyerlerin daveti üzerine İlçe Müftülüğüne bağlı Avanos Alaattin Caminin yanında bulunan Alaattin Kur'an Kursu'na ziyarette bulundu.

Kuran Kursu Öğreticisi Derya Tamer'den kursla ilgili bilgiler alarak kursiyerlerle de sohbet etti ve kendilerine başarılar diledi. Bayan kursiyerler ise Kaymakam Mustafa Eldivan'a ziyaretinden ötürü teşekkür ettiler ve çok memnun olduklarını ilettiler.

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan’dan ve Kurs hocası Derya Tamer'den kurslarla ilgili genel bilgileri aldı. Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne okumaya başlayan Kursiyerlerden bir müddet Kuran Dinledi.

Eldivan, Tavsiye niteliğinde olarak şunları söyledi: Günlük olarak yüzüne okunan ayetlerin bir kısmının manalarının da anlatılmasının Kur’an Eğitimi açısından daha etkili olacağını iletti. Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Eldivan, Hz Ali’nin ''Beşikten Mezara Kadar İlim Öğrenin'' sözünü hatırlattı. Kur’an-ı Kerim’i düzenli okumanın ve dinimizin gerektirdiği temel bilgileri öğrenmenin önemine dikkat çekerek Kur’an Kurslarımızın bu fonksiyona sahip önemli kurumlar olduğunu dile getirdi. Ayrıca kurs hocalarına da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Kaymakam Eldivan, vermiş oldukları eğitimin önemine vurgu yaptı.

Avanos Kaymakamı Eldivan ziyarete ilişkin yaptığı açıklamasında ,Alaaddin Mahallesi Kur'an Kursu'ndaki abla ve teyzelerimizin davetini geri çevirmedik.

Avanos İlçe müftüsü Mehmet Fidan ile yaptığımız ziyarette; yeni tadilattan çıkmış ve pırıl pırıl olmuş kursta kursiyerlerin talep ve ihtiyaçlarını dinledik. 

Bazı kursiyerlerin sabahları Halk Eğitim Merkezi'ndeki okuma yazma kursuna, öğleden sonra ise Kur'an Kursu'na katılmaları beni ziyadesiyle mutlu etti.


Bu arada kurs hocası Derya hanıma gayretlerinden ve binanın temizliğinden dolayı teşekkür ederim dedi.


Ziyaret programı sonrasında İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Kur’an kursları başta olmak üzere bütün kurumsal faaliyetlerinde kendilerine desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamı Sayın Mustafa Eldivan’a teşekkürlerini arz etti.