Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülen ortaokul öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri ‘ Bu Benim Eserim’ proje yarışmasında Türkiye 1.si Olan projeyi ödüllendirdi

Avanos Kaymakamlık Makamında Başarılı Öğretmen ve Öğrencileri Kabul eden  Kaymakam ELDİVAN ; Kalaba Mehmet Akif ERSOY ortaokulumuzun gösterdiği bu başarı bizleri gururlandırdı. Avanos’umuzdaki bütün okullarımızdan daha büyük başarılar bekliyoruz Biz Avanos Kaymakamlığı olarak okullarımızın her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz dedi.  Kalaba Mehmet Akif ERSOY ortaokulu Müdür V. Ali KARASU Avanos eğitimin daha ileri gitmesi için  yoğun çaba sarfeden ve her türlü imkanı sağlayan ve  ‘proje boyunca desteklerini bizlerden  eksik etmeyen sayın Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ömer TAŞÇI’ya   Teşekkürlerimizi sunarız. Dedi Daha sonra ortaokulu Müdür V. Ali KARASU Kaymamakam  Mustafa ELDİVAN’a günün anısına   kapadokya figürlü bir  Avanos tabağı  verdi.

Başarılarından dolayı  Ali KARASU, Hacı Mehmet POLAT ve Gülsün ÇELİK’ i tebrik eden Kaymakam ELDİVAN hatıra fotoğrafı çektirerek, başarılarının devamını diledi.

  Kalaba Mehmet Akif ERSOY ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Gülsün ÇELİK, öğretmeni Ali KARASU’ nun danışmanlığında hazırladığı ‘Altıgensel Şifreleme’ adlı projesiyle, 02-04 Haziran 2015 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülen ortaokul öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri ‘ Bu Benim Eserim’ proje yarışmasında 36 matematik 36 fen olmak üzere toplamda 72 proje arasından matematik alanında Türkiye birincisi seçilmişti.