Resmi Gazete’de yayımlanan mülki idare amirler atama kararnamesine göre, Avanos İlçe Kaymakamlığına Hukuk Müşaviri Yemen Bayrak atandı. Avanos Kaymakamlık görevini Mustafa Eldivan Yürütüyordu. Eldivan,1.derece kadrolu İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı.
Avanos Yeni Kaymakamı Sayın Yemen Bayrak'a yeni görevinde başarılar dileriz.

Yemen Bayrak Kimdir?
1977 yılında Gümüşhane-Torul'da doğdu. İlk ve ortaöğretimimi Gümüşhane ve Bursa'da aldım. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2013 yılında ise Dicle Üniversitesi Sosyoloji  Anabilim dalında Yüksek Lisansımı tamamladı. 2001 yılında İçişleri Bakanlığının açtığı sınavı kazanarak Hatay Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı.  Hatay-Dörtyol'da Kaymakam Refikliği ve Mardin 'de Mülkiye Müfettiş Refikliği satjlarının ardından Afyon -Sinanpaşa'da (Sincanlı) kaymakam vekilliği yaptı. İçişleri Bakanlığınca gerçekleştirilen diğer eğitimlerin yanında ODTÜ'de dört ay, Londra'da bir yıl yabancı dil ve meslek eğitimi gördü. 2005 yılında katıldığı Kaymakamlık kursunu üstün başarı ile tamamladı ve Aydıncık Kaymakamı olarak atandı. Eşi Nihal Hanım İngilizce öğretmeni olup Serkan Batuhan, Zülal Serra, Sencer Orhan  ve Nilüfer isminde 4 çocuğu bulunmaktadır.

 Ve Bakanlık Hukuk Müşavirliği
  • 1977 yılında Gümüşhane’nin Torul ilçesinde doğdu.
  • İlköğretimini Gümüşhane’ de, Ortaöğretimini Bursa’da tamamladı.
  • 2000 yılında ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.
  • 2001 yılında İçişleri Bakanlığının açtığı sınavı kazanarak Hatay Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı.
  • Hatay-Dörtyol’da Kaymakam Refikliği ve Mardin’de Mülkiye Müfettiş Refikliği stajlarının ardından Afyon –Sinanpaşa(Sincanlı) kaymakam vekilliği yaptı.
  • İçişleri Bakanlığı eğitimlerinin yanında ODTÜ‘de dört ay dil ve yurtdışında Londra’da bir yıl dil ve mesleki eğitim gördü.
  • 2005 yılında üstün başarı ile tamamladı ve Kaymakam olarak atandı.
  • 2013 yılı mia kararnamesiyle, Personel Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne Gülyalı Kaymakamı Yemen BAYRAK ın atanması kararlaştırıldı.