Avanos Kent Konseyi 1. Olağan Genel Kurulu, 6 Ekim 2015 Salı günü Avanos Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı.

Avanos Kent Konseyi 1. Olağan Genel Kurulu, 03/07/2005 tarih ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 76. maddesine dayanarak İçişleri Bakanlığınca 06/06/2009 tarih ve 27250 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kent Konseyleri Yönetmeliğinin 5. maddesi gereği, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce’nin  çağrısı üzerine; muhtarlar, dernek ve sendika temsilcileri, meslek odaları, esnaf kuruluşları, sosyal kesim ve resmi kurum temsilcileri bir araya geldi.

Avanos Kent Konseyi 1. Olağan Genel Kurulunda aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü.

-Saygı Duruşu – İstiklal Marşımızın okunması.

GÜNDEM

1- Divan Kurulunun oluşturulması.

2- Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce’nin konuşması.

3- Kent Konseyi Yürütme Kurulu Seçimi.

4- Sosyal Yardımlaşma Komisyonuna üye seçimi.

5- Öneriler ve kapanış.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan genel kurul, Divan Kurulunun oluşturulması ile devam etti. Ardından Avanos Belediye Başkanımız İsmet İnce Kent Konseyi hakkında bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Türkiye’deki Kent Konseyi örneklerini incelediklerini ve bunların içinden olumlu ve olumsuz örnekleri tespit ederek Avanos Kent Konseyi çalışmalarında yol haritası olarak kullandıklarını ifade etti. Muhtarlar, dernek ve sendika temsilcileri, meslek odaları, esnaf kuruluşları, sosyal kesim ve resmi kurum temsilcilerine çağrı yapıldığını bunlara ilavelerin yapılması gibi bir talep olursa bununda ilerleyen zamanlarda Yürütme Kuruluna sunularak Kent Konseyinde ele alınabileceğini ve konseyin dahada geliştirilebileceğini kaydetti.”

Divan Kurulu ve Tasnif Komisyonu oluşturulmasının ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu Seçimine geçildi. Avanos Kent Konseyi 1. Olağan Genel Kurulu üyeleri içinden Mükremin Tokmak ve Mehmet Sarıtaş Kent Konseyi Yürütme Kuruluna Başkanlık için adaylıklarını açıkladı. Adaylar söz alarak kendilerini tanıttı. Avanos eski Belediye Başkanı Mehmet Seyhan Duru’da kent konseyi hakkında kısa bir konuşma yaparak konseyin hayırlı olması temennisinde bulundu. Yapılan 3 turlu seçimin sonucunda Mehmet Sarıtaş Avanos Kent Konseyi Başkanı seçildi. Daha sonra üyeler yönetim kurulunu seçmek üzere çarşaf liste şeklinde oylama yapmak üzere sandığa gitti. Sandıkta Kent Konseyi Yönetim Kurulu ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonu Üyeleri için oy kullanıldı. Sandıktan çıkan oylar neticesinde yönetim kurulu ve sosyal yardımlaşma komisyonu teşekkül etti.

AVANOS KENT KONSEYİ YÖNETİM KURULU

Mehmet Sarıtaş – Avanos Kent Konseyi Başkanı

1- Bahadır Güven – Yönetim Kurulu Üyesi

2- Sibel Aplak – Yönetim Kurulu Üyesi

3- Hüseyin Kesal – Yönetim Kurulu Üyesi

4- Erdal Hasanoğlu – Yönetim Kurulu Üyesi

5- Gülle Ünsal – Yönetim Kurulu Üyesi

6- Muzeffer Akgör – Yönetim Kurulu Üyesi

7- Mehmet Aydemir – Yönetim Kurulu Üyesi