Avanos Belediye Başkanı İsmet İNCE  Müjde verdi.
Avanos’un tarihini, kültürünü ve ekonomik hayatını bir zamanlar içinde barındırmış olan eski Avanos bölgesi, kaderine terk edilmemesi için “Avanos İlçesi Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı” çalışmalarına başladık.
Avanos Belediyesi olarak, ilçemizdeki eski yerleşim bölgesini ihtiva eden alan, kentsel sit alanı sınırları içerisinde “Koruma Amaçlı İmar Planı” çalışmaları 11.11.2016 tarihi itibariyle başlamış ve 14.11.2016 tarihinde yükleniciye iş teslimi yapılmıştır.
Bu alanda, “Koruma Amaçlı İmar Planı” onaylanıncaya kadar mülkiyetlerde hak kaybı yaşanmaması için Avanos Tapu Müdürlüğü ile Belediyemiz iletişime geçerek, vatandaşlarımızın Avanos Belediyesi’nden bilgi alabilecekleri hususu resmi yazı ile tevdi edilmiştir.
Avanos’un manevi sigortası olarak gördüğümüz eski Avanos bölgesinin kaderine terk edilmiş olması ve bu gerçeğin yıllar içerisinde kanayan bir yara haline gelmesinin yarattığı büyük sorunun ancak teknik ve bilimsel gerekçelere dayalı bir proje ile aşılabileceği noktasından harekete geçtik.
Avanos Belediye Başkanlığı olarak, “Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı” projesi için ilgili bakanlığımız ve kurumlarla yaptığımız görüşmelerle birlikte sürdürdüğümüz yoğun hazırlık çalışmaları sonunda ihalesini ve iş teslimini yaparak, Avanos’un mekansal ve manevi değerini gelecek nesillere taşıyacak olan bu önemli projeyi hayata geçirdik.
Bu vesile ile; Eski Avanos bölgesinin tekrar içerisinde yaşam barındırarak nefes alabileceği tarihi, kültürel ve ekonomik yönden ayağa kalkması için önünü açacak olan, “Avanos İlçesi Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı” projemizin başladığını ilan eder, Avanos’umuza hayırlı olmasını dileriz.
İsmet İNCE
Avanos Belediye Başkanı