Avanos Belediyesi tarafından “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” kuralları içerisinde “Serbest, Ulusal ve Tek Kademeli” olarak "Avanos Köprüsü ve Köprü Girişleri Mimari Proje Yarışması" adı ile yarışmaya çıkarılıyor.

 

Bu kapsamda, düzenleme komitesi olarak danışman jüri üyelerinden oluşan heyet, proje yarışmasının ayrıntılarını belirlemek ve teknik şartnamesini hazırlamak üzere, Double Tree By Hilton Avanos Otel’de bir araya geldi.

 

Toplantıya; Danışman Jüri Üyeleri olarak Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Karayolları Bölge Müdürü Aydın DOĞAN, Mimar Aslı ÖZBAY, Mimar Ömer YILMAZ, Mimar Mürşit GÜNDAY, İnşaat Mühendisi Alper TEMEL, Mimar Ahmet Süreyya URAL, Mimar Barış YAĞLI, Karayolları Bölge Müdürlüğü Sanatsal ve Tarihi Köprüler Şubesi’nden İnşaat Mühendisi Demirhan EROL, Mimar Ervin GARİP, Mimar Alişan ÇIRAKOĞLU, Raportör Şehir Plancısı Arzu ERALP ve Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden Mimar Yusuf YİĞİT katıldılar.

 

Danışman ve Jüri Üyelerinden oluşan heyet, toplantının ilk bölümünün ardından ilçe merkezinde ve saha üzerinde incelemelerde bulundular. Taş Köprü ve çevresi ile Tahta Köprü’nün bulunduğu güzergâhta keşif ve inceleme gezisi yapıldı. Daha sonra toplantının ikinci bölümüne geçildi.

 

Toplantıda; yarışma yoluyla gerçekleştirilecek projenin işlevsel, bölgeye ve çevreye uyumlu, araç trafiğini rahatlatacak, çok fonksiyonlu, özgün bir mimariye sahip olması için taşıması gereken kriterleri üzerinde görüşler ele alındı, yarışma takvimi ve teknik şartnamesi belirlenmeye başladı.