Son zamanlarda yapımcı ve yönetmenlerin mekan olarak en çok tercih ettiği yerlerin başında gelen Kapadokya diziler ve filmlerden sonra reklamlar için de vazgeçilmez bir mekan olmasıyla dikkat çekiyor.

Kısa süre önce Akbank’ın İlker Ayrık ve Kıvanç Tatlıtuğ’un oyuncu olarak yer aldığı reklam filminde bol bol izlediğimiz Kapadokya ve balon görüntülerinden sonra şimdi de Vestel’in yeni teknoloji kavisli televizyonlarının tanıtıldığı reklamda Avanos’un meşhur sallanan köprüsü yer aldı.

Türkiye’den değişik güzelliklere yer verilen reklam filminde Avanos’un meşhur sallanan köprüsüne  (Asma Köprü) de değişik bir açıdan yer verildi.

Bilindiği gibi vatandaşlar arasında tahta köprü  sallanan köprü adları da verilen Asma Köprü, 1973 yılında, 180 m. uzunluğunda, 2,30 m. eninde, sadece yaya yürüyüşüne uygun olacak şekilde ve demir ayaklar üstüne ahşaptan yapılmıştır. 1994'te onarım gören, Türkiye'nin 2. asma köprüsü olma iddiasındaki köprünün, özellikle Kızılırmak üstündeki bölümü hafif salıncak gibi sallanmasıyla, konuklarına keyifli dakikalar yaşatmaktadır.


Kaynak: (Avanos Gazetesi) - Avanos Gazetesi