Avanos Müftülüğünün düzenlediği  Muharrem ayı, aşure ve Kerbela şehitlerini anma programı Hüseyin Aşıklarını  Avanos Merkez Camiinde buluşturdu.
14.11.2014 Cuma günü  Cuma Namazı öncesi  Avanos Merkez Camiinde   Prof. Dr. Şerafettin  SEVERCAN, İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Avanos İlçe Müftüsü Mehmet FİDAN’ın  katılımlarıyla  ‘’ Muharrem ayı, aşure ve Kerbela şehitleri ‘’ konulu anma proğramı düzenlendi. Proğramda Erciyes Üniversitesi İslam Tarihi Profesörü   Prof. Dr. Şerafettin  SEVERCAN Peygamber Efendimizin Torunu Hz. Hüseyin Efendimiz ve 72 arkadaşının Muaviye oğlu  Yezid’in ordusu tarafından  şehit edilmelerini konu alan sohbetiyle  cemaate duygu dolu, Gözyaşı dolu bir sohbette bulundu. Nevşehir İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK’te  Cuma Hutbesinde  Kerbela olayından sonra İslam Coğrafyasında Kan ve Gözyaşının hakim olduğunu,   Allah’ın Emir ve Yasaklarına Riayet edilmesini Ayetler ve Hadislerle muhteşem bir Vaazda bulunarak  İslam Kardeşliğine vurgu yaptı.

Cuma Namazı sonrası Prof. Dr. Şerafettin  SEVERCAN, İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Avanos İlçe Müftüsü Mehmet FİDAN Camii Cemaatine Aşure ikramında bulundular Aşure Dağıtımının en güzel Örneğini Avanos’ta bulunan Japon Turistlerinde Aşure İkramı  sonrası  Nevşehir İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK'ün yapmış olduğu  duaya iştirak ederek Yüce Allah’a El açmaları oldu.

Haber: Kemal Çelik /Kızılırmak Gazetesi