Türkiye Diyanet Vakfınca yürütülen "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı/ Yara Sar" kampanyası çerçevesince Ramazan ayı içerisin de Suriyeli Mülteciler ve Bayır-Bucak Türkmenleri için toplanan yardım TIR'ı Avanos İlçesi Özkonak  Beldesinden dualarla uğurlandı. 
 
Ramazan ayı süresince yürütülen kampanyayla Özkonak Beldesinden toplanan yardımlar Avanos Müftülüğü ve TDV Avanos Şubesi tarafın dan 500 torba (25 Ton) un satın alınarak din görevlileri İdris GÜNEÇ ve Rüştü KIVANÇ nezaretinde Kilis te ki İl Müftülüğü ve TDV yetkililerine teslim edilmek üzere 02/08/2016 Salı günü yola çıktı.
Yardım TIR ı yola çıkmadan önce Özkonak Beldesinde uğurlama merasimi düzenlendi. Programda konuşan Avanos İlçe Müftüsü Mehmet FİDAN, İsar bilincinden, İsar derecesinde yardımsever olmanın, infakta bulunmanın öneminden bahsetti. Hz. Peygamber ve Sahabe döneminden örnekler veren Müftü FİDAN, ülkemizin şu an da içinde bulunduğu sıkıntılı sürece rağmen, ülkemizi bölüp parçalamaya çalışan hainlere rağmen, birlik ve beraberlik içerisin de her zaman olduğu gibi mazlumun, muhtacın yanın da yer alarak Suriyeli Mülteci kardeşlerimizi, Türkmen kardeşlerimizi unutmamamız gerektiğinin altını çizdi.
Kilis Müftüsünün "Şu ana kadar Mülteciler için gelen yardım stoklarının bittiğine, yardıma ihtiyaçları olduğuna"  dair sözlerini nakleden Müftü FİDAN, “Gönderilen yardım TIR’ın da ki Unların Kilis’teki Müftülük ve TDV yetkililerine teslim edileceğini, Kilis içerisindeki Türkiye Diyanet vakfına ait fırınlarda ekmek yapılarak kamplarda yaşam mücadelesi veren muhtaç Suriyeli mülteci ve Bayır-Bucak Türkmen’i kardeşlerimize ulaştırılacağını” söyledi.
Program sonun da yardımseverlere, destek verenlere, mazlum ve muhtaç kardeşlerimize, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Devletimizin ileri gelen yöneticilerine hayır dualar edildi. FETÖ, DAİŞ ve PKK gibi, iç ve dış terör mihraklarının her türlü saldırılarından Ülkemizin, Devletimizin ve Milletimizin selameti için, dualar edildi.
Müftü FİDAN, yardım kampanyasını yürüten ve destek veren cami görevlilerine, Özkonak Beldesi halkına ve Belde Belediye Başkanı İlker YÜREKLİ' ye teşekkür ederek sözlerini tamamladı.