Avanos son yılların en kalabalık günlerini yaşamaya devam ediyor.

Yazın başlamasıyla Avanos ziyaretçi akınına uğramaya başlamıştı. Ramazan ayında ırmak kenarında yapılan iftarlar, iftar sonrası serinlemek için ırmak kenarında yapılan yürüyüşlerle Avanos ziyaretçilerine güzel zamanlar geçirtti. Bayramın özellikle 2. günü olan kalabalık mahşeri boyuttaydı. Özellikle ırmak kenarı kıyı şeridi ve tahta köprü bu kalabalıktan nasibini en fazla alan yerler konumunda. Taş Köprü ulaş kafe karşısında bulunan piknik alanında yer bulmak neredeyse imkansız. Gurbetçi vatandaşlarında izinde olması nedeniyle Avanos’a bir çok komşu İl, ilçe ve beldeden ziyaretçi akın ediyor.

AVANOS NEDEN BU KADAR ZİYARETÇİ AĞIRLIYOR ?

Bu yıl kültür sanat etkinliklerinin iptal edilmesi nedeniyle Ramazan Ayı biraz sönük geçse de, bundan önceki yönetimin ırmak kenarın da yaptığı çalışmalarla Avanos bölgenin cazibe merkezi konumuna getirilmişti. Başta ırmak kenarı olmak üzere, yapılan yeşillendirme çalışmaları ve parklarla Avanos gezilebilir bir merkez durumuna geldi. Akşamları ırmak kenarında içilen çaylar, ırmağın serinliği ve devamlı kalabalıkla ziyaretçilerini karşılayan Avanos yapılan hizmetlerle bölgemizin en çok ziyaretçi ağırlayan ilçelerinden oldu.

AVANOS’TA GEZİLECEK YERLER NERESİ

İlçemizi ziyarete gelenler en çok ırmak kenarı, sallanan köprü ve çanak çömlek dükkanlarını ziyaret ediyorlar. Çanak çömlek atölyelerinde tezgaha geçen ziyaretçiler keyifli vakit geçiriyorlar. Havaların sıcak olması nedeniyle akşam üstü daha yoğun oluyor.