NEVŞEHİR(MHA) Yerel seçimlerden bu yana kültürel ve sosyal etkinliklerin ilimizdeki yane adresi olan Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan Pazaryeri tek kelime ile S.O.S Veriyor.

İlçede Cuma günleri kurulan ve onlarca pazarcı esnafının faaliyet gösterdiği, binlerce insanında alış veriş için geldiği Avanos ilçesi pazaryerinde tam bir düzensizlik hakim.

Öncelikle Pazar yerinin içerisinden akan ve genelde Pazaryerinde Kızılırmak’tan tutulup getirilen balıkların satışa sunulduğu alandan yükselen balık kokusu özellikle yaz aylarında iyiden iyiye kendisini hissettiriyor. Bu olumsuzluğun en büyük nedenlerinden biri ise balık suyunun Pazar yerinin ortasından herhangi bir gider alanı olmadan pazarın ortasından akıyor olması.

Pazaryerine girdiğinizde alışverişe içerisi balık kokusundan geçilmeyen kapalı alandan mı, yoksa üzeri açık Pazar alanından mı başlayacağınıza karar vermek oldukça güç. Yarı açık, yarı kapalı Pazar alanında çatıdan gelen suyun Pazar alanı içerisinde gidecek bir yeri olmaması. Daha önce bulunan kanalın betonla kapatılmasına çoğu pazarcı esnafı da bir anlam verememiş durumda. Üstelik pazaryerinin çatısında bazı alanlarda meydana gelen deformasyonların da giderilmemesi de dikkatlerden kaçmıyor.