Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM müdürü Düzenleme Kurulu Yrd. Doç. Dr. Adem Öger yaptığı açıklamada “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) ile Avanos Kaymakamlığı işbirliğinde 23-25 Ekim 2014 tarihinde düzenlenecek olan “Avanos Sempozyumu”na katılımınızdan onur duyacağımızı bildirir, saygılar sunarız” dedi.

Avanos ilçesinde yapılacak olan sempozyumda sunulacak bildiriler; arkeoloji, tarih ve antropoloji, coğrafya, ekoloji, ekonomi, tarım ve hayvancılık, eğitim, yaşam, sağlık, spor, dil ve edebiyat, müzik ve resim, sanayi ve ticaret, turizm, şehir planlaması, mimarlık ve peyzaj gibi bölümlere ayrılacak, oturumlarda konu bütünlüğü sağlanacaktır. Her bildiri için 15 dakika sunuş, 5 dakika tartışma süresi tanınacaktır.

Sempozyum sonunda; yurt içinden ve dışından bilim insanları tarafından sempozyumun genel bir değerlendirmesi yapılacak ve bir sonuç bildirisi yayımlanacaktır.

Sempozyum süresince, oturumların gerçekleştirileceği yerlerde, Kapadokya ve Avanos ile ilgili bilimsel yayınlar, kasetler, CD’ler sergilenecek ve satılacaktır.