Avanos'ta Solda Tek Aday İçin Önemli Adım
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlere iddialı girmek isteyen CHP, geçen seçimde parçalı seçime giren sol seçmeni aynı çatı altında birleştirmek için önemli bir adım attı.Uzun zamandır solda güç birliği için çalışmalarını devam ettiren ÖDP ve CHP kurmayları çalışmalarının meyvelerini almaya başladı. Solda birlik için önemli bir isim olarak görülen İsmet İnce bugün CHP'ye üye olarak sol seçmenin isteğini yerine getirdi. Daha önce Seyhan Duru'nun CHP'ye geçmesi bugün de İsmet İnce'nin aynı çatı altına gelmesi sol seçmeni oldukça memnun etti. 


 
Cumhuriyet Halk Partisi Avanos İlçe Başkanı C. Alper İbaş ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi İlçe Başkanı F. Metin Çengel solda birliği, uzun zamandır hayal edilen ve halkın da arzuladığı halkçı, çoğulcu, şeffaf, denetlenebilir, halkın belediyede söz, karar ve yetki sahibi olacağı bir yönetim oluşturma için önemli bir gelişme olarak değerlendirdiler.

CHP önümüzdeki günlerde aday adayları arasından birisini demokratik bir yöntemle Avanos Belediye Başkanı adayı olarak seçecek ve o adayla da seçime girecek.

İsmet İnce'nin aday adayı olmak için CHP'ye katılması ile partide aday aday sayısı da 4'e çıktı. İsmail Kozan, Seyhan Duru ve Ahmet Divan CHP'nin diğer aday adayları.
1994 Yılından beri ayrı düşen solda düşüncedaşlar Avanos ta orta yolu buldular.CHP İlçe Başkanıı  Alper İBAŞ ve ÖDP  İlçe Başkanı Metin ÇENGEL bu gün CHP ilçe binasında Avanos Solu için birlikteliğe noktayı koydular. Yıllar önce CHP  Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış olan daha sonraları ÖDP den Belediye Başkanı adayı olan İsmet İNCE’nin  CHP ye üyelik başvurusunda bulunması mutlu anlar yaşattı. ÖDP' den bir heyet CHP ilçe binasında İlçe Başkanını ziyaret ederek 2014  Mart ayında yapılacak Yerel seçimlerde katılımcı,halkçı ve  daha güzel ve bizim olan Avanos için hayırlı bir bir adım atmanının mutluğunu CHP çatısı altında seçimlere katılacaklarını belirttiler.   

ÖDP ilçe Başkanı Metin ÇENGEL yaptığı konuşmada ayrılıkların zarar verdiğini şimdi bunun  telafi edilmesi için CHP çatıısı altında seçimlere katılarak giderileceğini söyledi. 

CHP İlçe Başkanı C.Alper İBAŞ  bizim ayrı gayrı yanımız hiç olmadı ama  ne yazıkki batan gemide hepimiz battık.Bugün benim en mutlu günlerimden biri canlarım bir arada bundan böylede kimse bizi ayıramaz.Avanos için bir yıldır sürdürdümüz bu çalışmaya katkısı olan kardeşlerime,büyüklerime çok teşekkür ediyorum .İşte meyvalarını aldık ama asıl başarıyı Türkiye’ye ışığın Avanos’tan dağıldığı 30 Mart akşamı alacağız.Hepinize teşekkür diyorum dedi.CHP ilçe eski başkanı Mustafa AKBEL bana bu mutluğu yaşatan  hepinize teşekkür ederim.dedi.