Tören kapsamında, Avanos  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kerem YILMAZ tarafından  Atatürk  Anıtına çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Protokol Avanos Kaymakamı Muhammed Sait BAYTOK başkanlığında  Cumhuriyet meydanından  atlılar ve Öğrencilerin taşıdığı Türk bayrağı eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Hükümet Konağı önünden başlayan Kortej Yürüyüşü Taş Köprü geçilerek Atatürk Spor salonundan dönülerek Orta Mahallede bulunan Tören alanına gelindi.
Tören alanında Saygı duruşu ve  İstiklal Marşının okunmasına müteakip Avanos Kaymakamı Muhammed Sait BAYTOK ve Belediye Başkanı İsmet İNCE Halkın ve Öğrencilerin Bayramını kutladılar. Öğrenciler tarafından Şiirlerin Okunması Folklar gösterileri sonrası Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Jakem tarafından eğitilen Köpeklerin Muhteşem gösterisi izleyenleri büyüledi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren Öğrencilere Avanos Kaymakamı Muhammed Sait BAYTOK, Belediye Başkanı İsmet İNCE,  Jandarma İlçe Bl. Kom. V. J. KD. Bşçvş.  Ali İhsan ÖZDİKER, İlçe Emniyet Müdürü Faruk YAMAN , Avanos  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kerem YILMAZ  tarafından Madalyaları verilerek Tören tamamlandı.
Törene; Avanos Kaymakamı Muhammed Sait BAYTOK,  Avanos Belediye Başkanı İsmet İNCE, Daire Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve Vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.