23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96’inci yılı ülkemizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Avanos’ta sabah saat 09.10’da Avanos Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk büstüne Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenk sunumuyla başlan tören, Amfi Tiyatro’da kutlama programıyla devam etti. Amfi Tiyatroda Avanos Kaymakamımız Mustafa Eldivan, Garnizon Komutanımız Onur Güven ve Belediye Başkanımız İsmet İnce öğrencilerin ve halkın bayramını kutladıktan sonra İstiklal Marşımız okundu.
Daha sonra Avanos Alaettin İlkokulu Müdürü Adem Çeltik açılış konuşmasını yaptı. Cumhuriyet İlkokulu Harmandalı folklor gösterisi, Bahçelievler 100. Yıl İlkokulu Kırşehir yöresi folklor gösterisi, Nazife Mustafa ERGÜN İlkokulu özel eğitim sınıfının folklor gösterisi, Nazife Mustafa Ergün İlkokulu folklor gösterisi, Ahmet Ergün Ortaokulu öğrencilerinin müzik gösterisi, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin 10. Yıl Marşı gösterisi, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri müzik dinletisi sergilendi. Günün anlamını özel öğrenciler tarafından şiirler okundu.
İlkokullardan öğrencilerin katılımıyla balon patlatma yarışması yapıldı. Avanos Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından yapılan 23 Nisan Spor Etkinliklerinde dereceye giren takımlara madalya ve kupa töreni düzenlendi.
Çeşitli spor branşlarında dereceye giren öğrencilerin hediyeleri Avanos Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İlçe Garnizon Komutanımız, İlçe Emniyet Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekilimiz ile Avanos Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz tarafından takdim edildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına halkımızın ilgisi yoğun olurken kutlama etkinlikleri şenlik havasında geçti.