Avanos İlçemizde doğal gaz ve içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmaları kapsamında bozulan yollardaki tahribatı gidermek üzere, altyapı çalışmaları tamamlanan 12 metre ve üzerindeki yollarımızda sıcak asfalt çalışmaları için hazırlıklar yapılıyor.
Doğal gaz hattı çekme ve içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarının ardından, 12 metre ve üzerindeki yolların eski asfaltları greyder ve kepçe ile sıyrılarak mevcut yol kotu düşürülüyor. Cumhuriyet Mahallesi 541. Sokakta başlatılan çalışmalar 12 metre ve üzerindeki diğer sokaklar ile caddelerde de devam edecek.

Asfalt atılacak yollarda greyder, kepçe ve silindir ile zemin hazırlıkları yapıldıktan sonra kaldırım bordürleri çekilecek ve önümüzdeki günlerde asfalt atma çalışmalarına geçilecek.

 Bahçelievler Mahallesinde Yeni İçme Suyu Hattından Evlere Abone Bağlantıları Çekiliyor
 
Belediyemiz  tarafından,  dünya standartlarında ve yüksek kalite polietilen borularla içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmaları devam ediyor.

Abone bağlantı çalışmaları kapsamında; Cumhuriyet Mahallesinin ardından Bahçelievler Mahallesinde, Özal Evleri 641. Sokak ve bu sokağa bağlantısı bulunan diğer sokaklarda içme suyu şebeke hattından evlere abone bağlantı boruları çekiliyor.

İçme suyu servis hattından evlere giden abone boruları, açılan kanallar içerisinden çekilerek füzyon kaynağı ile hatlar birleştiriliyor.