Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Temiz Çevrem” kampanyası’na Avanos’tan destek geldi.
Avanos Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda, Kızılırmak kenarındaki yeşil alanlarda ve toplumun sosyal amaçlı ortak kullanım alanlarında çöp toplanarak “Temiz Çevre”nin önemine vurgu yapıldı.

Temizlik çalışmalarına belediye idari personeli ile birim çalışanları ve gönüllü kentliler katıldı. Temizlik yapılan bir iki dönümlük arazide 1 traktör römorku çöp toplandı. İnsanların stres atmak ve dinlenmek için geldiği Kızılırmak kenarının hem stres hem de çöp atmak için kullanılıyor olması duyarlı vatandaşlar tarafından esefle karşılandı.

Temizlik çalışmaları sonrasında açıklama yapan Avanos Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Murat İyilikbilen; “hafta içi olmasına rağmen akşam atılan çöpleri sabah saat 09:30 da başlayıp 11:00’e kadar on – onbeş kişilik bir gönüllü grubuyla topladık. Bir buçuk saatte 1 traktör evsel atık, hazır gıda ambalajları, pet şişeler ve poşetlerden oluşan bir çöp yığını topladık. Hafta sonu bu miktar sadece Kızılırmak kenarındaki dinlenme alanlarında 4-5 traktörü buluyor. İnsanlar buraya gelirken temiz bir çevre görmek istiyor ama giderken arkalarında çöp yığınları bırakarak ayrılıyor. Bu çalışmayla temiz çevre vurgusu yaparak dikkat çekmek istedik” dedi.