Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, Tarihi Taş Köprü yanındaki ada’da belediye himayesinde yaşayan kaz ve ördekler yavrulama döneminde.

 

Özellikle kuluçka döneminde ve kış aylarında yeteri kadar beslenemeyen hayvanlar zayıf düşüyor. Bu dönemlerde de ek besin takviyesi gerekiyor. Bu yıl özellikle soğuk kış günlerinde düzenli aralıklarla Avanos Belediyesi tarafından yemleme çalışmaları yapıldı. Daha önce birçok kez lokanta ve fırınlardan temin edilen bayat ekmekler ile kuru yonca ve yeşil otlarla beslenen kazlar bu defa yavrulama dönemi olması nedeniyle hem yavruların beslenebileceği hem de kış mevsiminde kilo ve güç kaybederek çıkan kazların toparlanabilmesi için hazır yemle yemlendi.

Kızılırmak’ın neşeli çocukları olan ve Avanos’un simgesi haline gelen kaz ve ördekler hem ilçe sakinleri hem de ziyarete gelenler tarafından çok seviliyor.  Ada içerisinde yüzlerce yuva içinde binlerce yumurta bulunuyor. Şu günlerde yavrular yumurtadan çıkmaya devam ediyor ve Avanos’a güzellik, Kızılırmak’a neşe katıyor.