Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri  İsmail CİHAN Avanos İlçesi Akarca Köyüne yapılan asfalt çalışmalarını yerinde görüp incelemelerde  bulunmak üzere bölgeye gittiler.
 
     Yapılan incelemelerde Kalaba-Akarca,Mahmat-Akarca  arasının 2.kat Asfalt Kaplamasının Müteahhit Firma tarafından kısa sürede tamamlandığı,
 
     Ayrıca; Akarca Köyiçi  4 km sinin 1. Kat Asfalt Kaplama işinin ise İl Özel  İdaresi ekip ve ekipmanları tarafından  %70 oranında tamamlandığı görüldü.
 
     Çalışmaları yerinde inceleyen heyete yetkililer,11.09.2015 tarihi itibari ile Köyiçinde sıkıştırma ekibinin zemin tesviye işini yaptığını daha sonra temel malzemesinin serim işi ve greyderle düzeltme  yapılarak,  1500 metre astar ve 1000m asfalt atılacağı bilgisini verdiler. Bu işlemlerin en kısa sürede tamamlanarak kalan 3 km lik asfalt yapımına devam edileceği bilgisi verildi.
 
     Heyet incelemelerini tamamlarken emeği geçen İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ederek bölgeden ayrılmıştır.Heyet incelemelerini tamamlarken emeği geçen İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ederek bölgeden ayrılmıştır.