İçme Suyu Şebeke Hattı Yenileme Çalışmaları Cumhuriyet Mahallesinde Devam Ediyor
 
Belediyemiz  tarafından,  SUKAP  “Belediyelerin Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi” kapsamında, dünya standartlarında ve kalitesinde polietilen borularla içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmaları, Cumhuriyet Mahallesinde hızla devam ediyor.

Avanos İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi 510 sokak ve bu sokağa bağlantısı bulunan ara sokaklarda içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Sokak boyunca açılan kanallara polietilen servis boruları döşenerek füzyon kaynağı ile bağlantılar yapılıyor.

İçme suyu hattı yenileme çalışmaları kapsamında sokağın iki ucundan başlayan iş makineleri hızlı bir şekilde kanal açıyor. Polietilen su boruları açılan kanal içerisine yerleştiriliyor ve ara sokaklarla olan bağlantı noktalarının borularının döşenmesine müteakip füzyon kaynağı ile hatlar birleştiriliyor.

Türk Halk Müziğinin Usta Sesi Gülşen KUTLU Konseri 1 Haziran Cumartesi Günü
Belediyemiz tarafından düzenlenen "Avanos-Kızılırmak 4. Kültür ve Sanat Günleri" etkinlikleri kapsamında, Türk Halk Müziğinin usta sesi Gülşen KUTLU, Avanos'ta sevenleri ile buluşacak.

01 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 19:30'da, Kızılırmak kenarında Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilecek olan Gülşen KUTLU halk konserimizi  vatandaşlarımız ücretsiz olarak izleyecek.

Belediyemizin kültür etkinlikleri kapsamında Avanos’a gelecek olan Türk Halk Müziğinin usta yorumcusu, ünlü sanatçı Gülşen KUTLU, muhteşem bir organizasyon ile Kızılırmak kenarı, Amfi Tiyatro’da sevenleriyle buluşacak. Gülşen Kutlu Halk Konserimize bütün halkımız davetlidir.

Avanos’un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışması Jüri Değerlendirme Raporu ve Tutanakları 
Avanos Belediyesi tarafından, Avanos'un mevcut köprüsünün yerini alacak yeni köprünün tasarımı için açılan mimari köprü tasarım yarışması, 12 Mayıs 2013 tarihinde sonuçlanmıştır. 

Yarışma raportörlüğü ve jüri komitesinin sonuçları açıklamasına müteakip, yarışma sonuçları aynı tarihte Belediyemiz web sitesinden ilan edilerek kamuoyuna duyurulmuştur.

Yarışma takvimi ve kuralları çerçevesinde hazırlanan, "Avanos’un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışması" jüri değerlendirme raporu ve tutanakları aşağıda ilan edilmiştir.