15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü etkinlikleri kapsamında; Avanos’ta anma programı düzenlendi.

15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 20.00’de Orta Mahalle Ulaş Kafe yanındaki otopark alanında düzenlenen anma programına Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç, Avanos, Avanos Belediye Başkanımız İsmet İnce, Avanos İlçe Garnizon Komutanımız Onur Güven, Cumhuriyet Başsavcımız Mert Gözübüyük, Avanos Emniyet Müdürümüz Faruk Yaman, daire müdürleri ile birlikte, İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Partileri temsilcileri, belde belediye başkanları, muhtarlar, Sivil Toplum Örgütlerinin yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve ellerinde Türk bayrakları ile yüzlerce vatandaşımız katıldı.

Anma programında ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Berk ve Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç “Milletimize, maddi, manevi acılar ve kayıplar yaşatan 15 Temmuz ve benzeri ihanetlerin bir daha yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti. 15 Temmuzda hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anarak, şehit ailelerine ve gazilerimize minnetlerini dile getirdi.”

Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşanan olayları yansıtan sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ile program sona erdi.