19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Avanos’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması , saygı duruşu ve daha sonra İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törenler, Akhal Teke Atlı Gösteri Grubu adına Belediye personellerinden Murat Kırık, Ferdi Güney ve Saffet Ateş’in atları ile korteje eşlik ettiği ve bin kişiye yakın Avanoslunun omuzlarında yükselen 150 metrelik şanlı Türk Bayrağımızla birlikte gerçekleştirilen Bayrak Yürüyüşü Amfi Tiyatroda son buldu. Ardından Avanos Amfi Tiyatro’da ki kutlama programı etkinliklerle devam etti.

Kortejin önünde Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Avanos Garnizon Komutanı, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce yer aldı. Siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ile birlikte daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş topluluğu ve öğrencide, Cumhuriyet Meydanından kortej ile birlikte yürüyerek Taş Köprü üzerinden Amfi Tiyatroya kadar bayrağımızı taşıdı. Akhal Teke Atlarının ayak sesleri ve coşkulu kalabalığın Bayrak taşıma gururu yaşadığı Bayrak Yürüyüşü ile Kapadokya Bölgesindeki en farklı ve coşkulu 19 Mayıs etkinliği bu yılda Avanos’ta gerçekleştirilmiş oldu. Bayrak yürüyüşünü çok sayıda fotoğrafçı ile yerli ve yabancı turist ilgiyle takip etti.
Amfi Tiyatro’da, Avanos İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Kerem Yılmaz yaptığı konuşmada bütün umutların başladığı bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti için ‘Bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkmasının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu belirtti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerinde öğrenciler çeşitli yörelerden derlenen halk oyunları gösterisi sundular ve şiirler okudular . Çeşitli spor organizasyonlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçemiz protokolü tarafından takdim edilirken, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Belediye Başkanı İsmet İnce, tören düzenleme komitesini tebrik etti.

Daha sonra Kızılırmak kenarında çay içilerek sohbet edildi.

Fotoğraf: Burak Yıldırım