NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü Avanos ilçesi sınırlarındaki Ziyarettepe dağı eteklerine 5 bin adet fidan dikimi yapacak.

Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, Avanos ilçesindeki çalışmalarla 5 bin dolayında fidanın toprakla buluşturulacağını, Ziyarettepe mevkiinde 5 bin adet fidan dikiminin yapılacağını söyledi.

Ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala köyü mevkiinde daha önce yapılan ağaçlandırma çalışmalarının rehabilitasyon ve iyileştirme çalışmalarının da devam ettirildiğini kaydeden Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, Kozaklı ilçesine bağlı Karahasanlı kasabasında yine daha önceden yapılan ve 60 bin dolayında fidanın toprakla buluşturulduğu çalışmanın ardından ot alma, çapa çalışmalarının da yakın zamanda yapılacağını ifade etti.

Bu çalışmaların Orman İşletme Müdürlüğü personeli tarafından yapılacağını kaydeden Satırlı, “İlimiz genelinde geçtiğimiz aylarda fidan dikimi yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarının ardından ağaçlandırılan bölgelerin bakımı, sulanması, çapa ve rehabilitasyon çalışmalarını yine ihmal etmeden yerine getiriyoruz. Amacımız sadece fidan diki ile kalınmayıp fidanların yetişmesini sağlamak” diye konuştu.