''Avanos Kızılırmak’ta, DSİ ve Baraj Sorumluları tarafından Kızılırmak'a su bırakmamaları neticesinde binlerce balığın ölmesine neden oldu.Avanos ta Vatandaş tepkili.Konu hakkında büyük hassasiyet gösteren Avanos Belediye Başkanı Sayın Dr. Mustafa  Körükcü konu hakkında FİB Haber Merkezimize çok önemli açıklamalarda bulundu.

Konu hakkında bilgi edinmek üzere kendisine ulaştığımız Avanos Belediye Başkanı Sayın Dr.

Mustafa Körükcü de bu konu hakkında FİB Haber’e çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Körükcü,Avanos Kızılırmak ta yaşanılan balık ölümlerine ilişkin olarak, Elbetteki Bizde bu konudan dolayı oldukça muzdaribiz dedi.

Başkan Körükcü,Avanos  Belediyesi olarak konu hakkında hassasiyet gösterdiklerini ve  Gerek Baraj sorumluları ve gerekse de  DSİ ile gerekli mercilere konusunda resmi yazışmalarını yürüttüklerini,

Hatta balık ölümlerini  Avanos Belediyesi olarak fotoğraflarını çekerek basına da ulaştırdıklarını dile getirdi.

Körükcü,Konu hakkında acil çözüm üretmek için Avanos Belediyesi olarak gerekli çalışmaları da ivedi bir şekilde yürüttüklerinin de altını çizdi.

 

FİB Haber Merkezine ulaşan çok sayıda telefonlarla ihbar hattımızı arayan vatandaşlar Avanos Kızılırmak ta yaşanılan Balık ölümlerinde Eğer bir ihmal varsa ilgililer hakkında gerekli yasal işlemlerin de yapılmasını istiyor.

 

FİB Haber Merkezini arayan vatandaşlar Anadolu’muzun incisi Avanos ilçemizde Belediyemizin güzel çalışmaları ile Ördekler adacıkları balıklarda ırmağı süslüyordu.DSİ ve Baraj çalışmalarıyla tutulan su nedeniyle o güzel çalışmaların ve onca emeğin bu elim olaya neden olmasına asla müsaade edilmemelidir denildi.

 

Bir başka okurumuzda Avanos ta su tutulması nedeniyle Balık katliamı sürüyor.Baraj çalışanları  ve DSİ nin habersizce Suyu tutup aniden bırakmaları ayrıca bölge insanlarınıda tehdit edere boyutlara ulaştı.Çünkü burada yaşayan çoluk çocuğumuz serinlemek için ırmak kenarına geliyor oyunlar oynuyorlar, yine  su içmek için gelen hayvanlar içinde büyük tehlike arz ediyor konu hakkında yetkili mercilerin bir an önce bir facia yaşanılmadan tedbir almalarını istiyoruz diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

 Avanos'ta Balık Ölümlerinin Nedeni Olarak Baraj Sorumluları İle DSİ Gösteriliyor...

Vatandaş Tepkili Biran Önce Avanos Kızılırmak ta su tutulmasından vazgeçilsin…

Bu konuda duyarsız kalınmaması gerektiğinin altını çizen Avanoslu vatandaşlar Balık katliamına artık bir son verilmesini istiyorlar.

Vatandaşlar bu konuda sorumlu olarak gördükleri kişi ve kurumları da belirledi: “Suçlu Baraj çalışanları ve DSİ!.”. Toplu Balık Katliamının Suçlusu Baraj Sorumluları ve DSİ Cezalandırılacak mı?

“Binlerce Ölü Balığın Hesabını Kim Verecek?..”Bu ölümlerin sebebi bir özel kurum yada vatandaş olsa idi böyle olur muydu…

DSİ tarafından Baraj için su tutulması işlemleri sırasında ölen binlerce balığın hesabını nasıl tutacaklar? Bunun hesabını kim, nasıl verecek? Buralarda yok edilen balık ve diğer canlı türleri ile endemik türleri yeniden yaşama getirmek, bulundukları asli ortamlara yerleştirmek ve onları yeniden var edebilmek için kaç milyar dolar gerekecektir? Var mıdır bunun bir hesabı?”diyerek ver yansın ettiler.

Sonuç: "Vatandaşlar Biran önce Çözüm bekliyor..."

''Avanos ta, Kızılırmak'a su bırakmamaları binlerce balığın ölmesine neden oldu.Avanos ta Vatandaşlar Sağ duyu sahibi olarak Sivil toplum örgütleri temsilcileri ile beraber yetkililere telefon açtık, maalesef bir sonuç alamadık ama toplu balık ölümleri ile tam bir katliamı andıran görüntüler yaşandı'' dedi.Avanos Belediyesi konu hakkında üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor ve Balık ölümleri hakkında gerekli işlemlere başlamış bile. Yine Anlaşılıyor ki Avanos Belediyesi konu hakkında büyük hassasiyet gösteriyor.

Şimdi FİB Haber Gerekli mercileri göreve davet ediyor…!

Nevşehir Valiliğinden Şehircilik ve Çevre İl Müdürlüğüne Nevşehir milletvekillerimizden İl sağlık Müdürlüğüne ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Çevre Bakanı Veysel Eroğlu’na kadar Acilen konuya bir an önce el atıp Nevşehir Avanos sınırlarında ki Kızılırmak ta yaşanılan Balık katliamı ve baraj için su tutulması konusunda yaşanılan bu vahşete acilen dur denilmesi ve biran önce soruşturma açılması gerekiyor.

Konunun takipçisi olacağız…