NEVŞEHİR(MHA) Yerel Yönetimler için Çevre Yönetimi Eğitimi veriliyor. ÇEKAP kapsamında Türkiye genelinde yapılacak çalışmalar ile AB Çevre Müktesebatının uyumlaştırılması ve uygulanmasının desteklenmesi; yerel düzeyde kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi yoluyla, AB mevzuatının uygulanmasının hızlandırılması amaçlanana eğitimlere, Avanos Belediyesi katılım sağlıyor.

ÇEKAP Projesi kapsamında Yerel Yönetimler için Çevre Yönetimi Eğitimleri, yerel yönetimlere AB Direktifleri temelinde Türkiye’deki mevcut çevre düzenlemelerine göre ortaya çıkmış olan yetki ve sorumluluklarıyla ilgili bilgi sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Ankara’da gerçekleştirilen bir ön çalıştay sonucunda, eğitim içeriği ve eğitim yerleri belirlendi. Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İzmir, Samsun ve Tekirdağ illeri eğitim merkezleri olmak üzere kararlaştırıldı. Eğitimlerin 81 ili kapsaması planladı.

İnteraktif yöntemlerle gerçekleştirilen eğitimler; katı atık yönetimi ve kentsel atık su arıtımı uygulama konuları ile yerel çevresel eylem planları (YEÇEP) ve çevresel yatırımların finansmanı konularını kapsıyor.

Belediye çalışanlarının katıldığı eğitimler ile AB Çevre Müktesebatının yerel düzeyde uyumlaştırılması ve uygulanması konusunda belediyelerin teknik kapasitesinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Avanos Belediyesi adına Park ve Bahçeler Müdür V. Ahmet Demircioğlu eğitim çalışmalarına katılım sağlıyor.