Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevreye hem fiziksel hem de görsel açıdan zarar veren, inşaat atıklarını gelişigüzel atıp çevre kirliliği oluşturanlara karşı denetim başlattı.
Özellikle kapı önlerine, yol kenarlarına, kaldırım diplerine ve konteynır yanlarına gelişigüzel olarak çalı-çırpı, kum, taş gibi yapı malzemeleri ile inşaat molozlarını bırakanlar tek tek tespit edildi.

Görüntü kirliliği oluşturan bu tarz döküntülerin, toplumun ortak kullanım alanlarına rastgele atılamayacağını belirten zabıta ekipleri, “temiz bir Avanos için tüm cadde ve sokakları geziyoruz. Gerekli ikaz ve uyarıları yapıyor ve tutanak altına alıyoruz. Herkes öncelikle evinin önünü, daha sonra sokağını, caddesini ve mahallesini bu tarz yıkıntı ve döküntülere müsaade etmeyerek temiz tutmaya katkı sunabilir” dediler.

Atıklar konusunda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini de söyleyen ilgililer “Çevre kirliliğinin önüne geçebilmek için Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlükleri ile koordineli bir çalışma içindeyiz. Boş arsalara, yol kenarlarına inşaat atığı atarak çevre kirliliği oluşturanlar ile bu uyarıları dikkate almayanlar hakkında da gerekli işlemi yapacaklarını belirttiler.