Kapadokya Doğalgaz A.Ş. tarafından Nevşehir’in Avanos ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde 04 Eylül 2012 tarihinde doğalgaz çalışmalarına başlandı.

 

Cumhuriyet Mahallesinden başlayan doğalgaz servis hattı kazı çalışmalarını Avanos Belediye Başkanı Sayın Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Orhan TAŞ, Belediye Meclis Üyeleri ile Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Sayın Serkan FERALAN yerinde inceledi.

 

Doğalgaz servis hattı kazı çalışmalarında çalışan işçilere kolaylık dileyen Avanos Belediye Başkanı Sayın Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, mahalle sakinleri ile de sohbet etti. Mahalle sakinleri ile yapılan sohbette; Belediye Başkanı Sayın Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Cumhuriyet Mahallesinden başlayan doğalgaz çalışmalarının ardından içme suyu şebeke hattının değişeceğini, bu kapsamda yaklaşık 170 km’lik eski içme suyu boru hattının değişeceğini ifade etti. Ardından yol çalışmalarının başlayacağını ve geniş caddelerde asfalt, ara sokaklarda da kilit parke döşeme çalışmaları yapılarak Avanos’a yakışır şekilde bütün altyapı çalışmaları tamamlanmış olacak dedi.

 

Halkımızın kullanımına sunmak için konutlara sağlıklı, konforlu, ekonomik ve çevreci yakıt olan doğalgazı ulaştırmak üzere başlayan doğalgaz çalışmalarında, evinin önünden hat geçip abone olmayan binalar aboneliklerini yaptırdıktan sonra Kapadokya Doğalgaz A.Ş. tarafından binalarına doğalgaz servis hattından bağlantı yapılacaktır. Doğalgaz servis hattının geçtiği cadde ve sokaklarda içme suyu şebeke hattı yenilenecek ve ardından yol yapım çalışmaları başlayacaktır. Yol yapım çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda yolu bozarak yeniden kazı yapılması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle evinin önünden hat geçenlerin biran önce abone başvurularını yapmaları kamuoyuna önemle duyurulur.