NEVŞEHİR(MHA) Avanos ilçesinde düzenlenen eğitim forumuna İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Taşçı, Şube Müdürleri Namık Kavraal, Malik Kavuk ile okul ve kurum müdürleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Taşçı, programın akışını belirttikten sonra eğitimin uzun soluklu bir süreç olduğunu, bu süreçte ekip ruhu içerisinde çalışılması gerektiğini söyledi.

Proje yazma eğitimi ile ilgili ilçemizde yapılan ve yapılması planlanan faaliyetleri anlattı. Erasmus Projesinde, proje yazılabilecek konu başlıkları ve proje yapabilecek okul türleri de belirtildi.

Değerler Eğitimi projesi kapsamında pilot okul olan Alaattin İlkokulu’nun Müdürü Adem Çeltik, okulda yapılan çalışmaları slaytlar eşliğinde anlatarak bu projenin tüm öğretmenler tarafından desteklendiğini bildirdi.

Değerler Eğitimi Formatörü Esad Tuzalan ise bu projenin özelliklerini ve alt dallarını tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

İlçe Kaymakamı Eldivan, ilçede Milli Eğitim camiasının çalışan, üreten, faal bir camia olduğunu, okulların toplumun temeli olduğunu ve bu temeli sağlam atacak olan öğretmenlerimizin sayesinde toplumun ilerleyeceğini belirtti.

Eldivan, Okul başarılarının sadece ders notu olmadığını, öğrencilerin sosyalleşmesi her insanın farklı yapıda olduğu ve bu yapıya göre farklı öğretim türlerinin işe koşularak öğrencilere farklı yöntem ve tekniklerle eğitim verilmesi gerektiğini söyledi.

Görsel-İşitsel-Duyuşsal öğretim tekniği konusunda kitaplar öneren Eldivan, ilerleyen dönemlerde bu konunun uzmanlarını ilçede ağırlayacaklarını ve öğretmenleri bilgilendirmek istediğini belirtti.

Eğitim Yönetimi Forumu yemek ikramıyla sona erdi.