EDES (Engellilere Destek Projesi) kapsamında çeşitli engel gruplarına göre belirlenen eğitim seminerlerinin ardından öğrenci ve ailelerin bilgilendirilmesi ve ön yargıların aşılması için eğitim buluşmaları düzenlenmeye devam ediyor.
Nevşehir Valiliği koordinasyonunda, Avanos Belediyesi tarafından yürütülmekte olan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı destekli EDES (Engellilere Destek) projesine bir destekte Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Taşçı ve Avanoslu Ömer Kavak’tan geldi.
Engelli ve ailelerinin eğitim ve bilinç kazandırılmasına yönelik düzenlenen seminerlerimize Ahmet Ergün Orta Okulu öğretmen ve öğrencileri ile Kapadokya FM de Görmeyen Gözler programını sunan Avanoslu Ömer Kavak ta katılarak sosyal inisiyatif sergiledi.

Öğretmenler seminer öncesinde, öğrencilere engellilerin en sık karşılaştıkları sorunları tespit etmeleri ve ifade etmelerini istedi. Öğrenciler yaşadıkları çevrede tespit ettikleri sorunları dile getirdi.

Toplantının açılış ve sunumunu yapan Avanos Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Esra Pilav, proje hakkında açıklamada bulunarak, emeği ve katkısı geçenlere teşekkür etti. Avanos Belediyesi EDES Proje Koordinatörü Gizem Özüberk; “Nevşehir Valiliği koordinasyonunda, Avanos Belediyesi tarafından yürütülmekte olan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı destekli EDES (Engellilere Destek) projesini engelli bireyleri toplumsal hayata kazandırmak ve eğitim ile sorunları aşmak için düzenlediklerini, bunu da sadece engellileri değil toplumun ön yargılarını ortadan kaldırarak başarılabileceğini söyledi.

Beyaz Ay Derneği Başkanı ve eski Milletvekili Lokman Ayva, çocuklarla kurduğu diyalog ta, empati yaparak ve ön yargıları aşarak engellileri tanımalarını ve neleri yapıp neleri yapamayacaklarını anlamalarını sağlamaya çalıştı. Bunu anlatırken ise önemli bir noktaya dikkat çekti. “Bir şeyler yapılırken engelliler de düşünülürse engeller daha en başından aşılabilir diyerek son sözünü Engelli Olmak Bir İnsanlık Halidir” diyerek tamamladı.