NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Avanos ilçesinde esnaf yaz aylarında kaldırıma masa ve sandalye koyma konusunda belediye encümeninin kararına uyacak.

Avanos ilçesinde esnaflarından restaurant vb. işyerlerinin kaldırıma masa sandalye koyması ile ilgili olarak, Avanos Belediye Encümeni’nin kararı uygulamaya girdi.

Kapadokya bölgesinde turizm merkezi konumda bulunması sebebiyle restaurant, fast food, v.b. satış yapan işyerlerinin, cephesini geçmeyecek şekilde, bitişik nizamda, masa boyutları en fazla 120 cm ölçüsünde olmak üzere yemek masası ve sandalye koymalarına, bunun haricinde masaların yayaların geçişlerini engelleyecek hiçbir ek malzemenin konulmamasına, bu uygulamanın akşam saat 19.00’da başlayarak Belediye Encümeni tarafından belirlenen işyeri kapanış saatine kadar devam etmesine, aynı vasıfta olan bazı işyerlerinin cephe ve kaldırım genişliği durumuna göre yapılacak uygulamanın da, yine yayaların geçişini engellemeyecek şekilde, Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından düzenlenmesine, kararın işyerlerine ve Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanlığı’na tebliği için Zabıta Müdürlüğüne tevdi edilmesine oy birliği ile karar verildi.