Avanos Regülatörü ve Cemel Hidroelektrik Santrali ÇED Toplantısı

 

18  Haziran  2013 Salı  günü,  Avanos Regülâtörü, Cemel 1, Cemel II ve Cemel III Hidroelektrik Santrali İnşaatı işi ile ilgili Çevre Etki Değerlendirmesi Toplantısı yapılacak.

 

İlçemiz sınırları içerisinde, Kızılırmak Nehri üzerinde 4628 sayılı Enerji Piyasası Kanunu Kapsamında yapımına devam edilmekte olan, Avanos Regülâtörü ve Cemel I-II-II HES Projesi ile ilgili ÇED "Çevre Etki Değerlendirmesi" toplantısı, 18 Haziran Salı günü Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

 

 

Avanos'un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışma Sergisi

 

"Avanos'un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışması"na katılan bütün projeler sergiye çıkartıldı.

 

Yarışmaya katılan projeler Avanos Belediye Başkanlığı Toplantı Salonunda sergileniyor. "Avanos'un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışma Sergisi" 15 Haziran tarihine kadar açık kalacak ve vatandaşlarımız tarafından gezilebilecek.

 

Dereceye giren proje sahiplerinin ödülleri, 15 Haziran 2013 Cumartesi günü Belediye Toplantı Solonunda düzenlenecek olan kolokyumda takdim edilecek.

 

 

Kaldırımlarımızda Rampa Düzenleme Çalışmaları

 

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ilçemizde yoğun olarak kullanılan sosyal alanlardaki merdiven ve özürlü rampalarını, yaşlı ve engellilerin daha rahat kullanabileceği şekilde düzenliyor.

 

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü yol, kaldırım ve park-bahçe düzenlemelerinde engelli vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmaya yönelik tedbirleri göz önünde bulundurarak çalışmalarını bu doğrultuda gerçekleştiriyor.

 

Daha önceki zamanlarda yapılmış olan kaldırımlar yeniden revize ediliyor ve yeni ihtiyaç duyulan alanlarda da bebek arabaları ve engelliler için rampa yapımı için çalışmalar yapılıyor.

 

Yeni yapılan rampalarda kullanılabilirlik göz önünde bulunduruluyor. Rampaların sahan araları uzatılıyor ve eğim derecelerinin kullanılabilirliği göz önünde bulunduruluyor.

 

Nasuh MAHRUKİ'nin Sağlık Nedenlerinden Dolayı Söyleşimiz İptal Edilmiştir. Acil Şifalar Dileriz

"Avanos-Kızılırmak 4. Kültür ve Sanat Günleri" yazar söyleşilerimiz kapsamında, 11 Haziran 2013 Salı günü gerçekleştirilecek olan, Nasuh MAHRUKİ ile "Kendi Everest'inize Tırmanın" konulu söyleşimiz iptal edilmiştir.

Nasuh MAHRUKİ'nin Gezi Parkı protestolarında geçirdiği kazaya bağlı olarak, kolunda ve bacağında oluşan kırık nedeniyle söyleşimize katılamayacaktır. Bu nedenle söyleşimiz iptal edilmiştir.

Talihsiz kazadan dolayı Nasuh MAHRUKİ'nin biran önce sağlığına kavuşmasını temenni eder, acil şifalar dileriz.

Avanos Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Avanos Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde Çocuk Gelişimi, Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Giyim Üretimi Teknolojileri Alanlarından mezun olan 38 öğrenci için düzenlenen mezuniyet töreninde büyük coşku yaşandı. Törende okul birincisi Fazilet Koç, mezuniyet kütüğüne plaket çakarken, diplomalar da İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Alkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Türkmenoğlu, Celal Talep, Okul Müdürü Alaettin Küçüköner ve emekli okul müdiresi Ceyda Alkan tarafından verildi.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencilerinden Sinem Esen ve Fatma Özdemir'in sergilediği üniversiteye hazırlık oyunu izleyicilerden büyük alkış aldı. 38 Öğrenciyi mezun etmenin haklı gururunu yaşadıklarını bildiren okul müdürü Alaettin Küçüköner, törene katılanlara teşekkür etti. Öğrenciler öğretmen ve velilerle günün anısına bol bol fotoğraf çektirdi. Bazı öğrencilerin duygulandıkları ve ağladıkları görüldü.

Diplomalarının verilmesinin ardından kepler havaya atıldı. Mezuniyet programından sonra konuklara mezuniyet pilavı ikram edildi.