Avanos Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Avanos Geleneksel Halk Panayırı büyük bir coşkuyla başladı. Avanos’ta sanatı ve sanatçıyı, halkla sokakta buluşturan ve bu yönüyle Kapadokya bölgesinin en özgün kültür etkinliği olan geleneksel halk panayırının açılışı yapıldı.
Avanos Kaymakamımız Mustafa Eldivan ve Avanos Belediye Başkanımız İsmet İnce, panayır ve sergi alanının açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi. Panayırda Avanos Kaymakamımız Mustafa Eldivan ve Belediye Başkanımız İsmet İnce stantları gezerek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.Bütün stantları tek tek gezerek panayıra katkı sunan değerli sanatçı ve emekçilerle samimi sohbetlerde bulundular.

Avanos Geleneksel Halk Şenlikleri etkinlik takvimi içerisinde yer alan halk panayırı ilk gününde sanat ve emek ürünlerini halkımızla buluştururken çok renkli bir başlangıç yaptı. Stant sahiplerinin yöresel kıyafetleri ve el emeği ürünleri ile Kapadokya bölgesinin en özgün kültür etkinliği olan halk panayırı ilk gününde renkli bir açılış yaptı. Endüstriyel ve fabrikasyon hiçbir mamule, panayır düzenleme komitesi tarafından izin verilmedi.

Gerek stant açmak için gerekse sanat sergileri için yoğun bir katılımla başlayan panayıra ilk gününde yüzlerce vatandaşın uğrak vermesi dikkatlerden kaçmadı. 21 Ağustos Cuma günü saat 19:00’da başlayan panayır, geç saatlere kadar yoğun katılımla sürdü. Stant başvuruları geçen yıla oranla %50 artış gösterdi. Geçen yıl büyük ilgi ve beğeni toplayan panayır bu yılda 60’ın üzerinde stant ve 10’larca sanatsal sergi ile 31 Ağustos tarihine kadar konuklarını ağırlayacak.

Panayır alanında herkese hitap eden el ve ev ürünü ürünler sergilenirken, çocuklar da unutulmadı. Oyun grupları ve animasyon gösterileri ile küçük dünyalarını panayır akşamında sevinçle doldurmaları amaçlandı. Trafiğe kapatılan alanda çocukların güven içinde eğlenerek oyun oynayabilecekleri eğlence parkuru kuruldu.

Panayır 31 Ağustos 2015 tarihine kadar çok çeşitli sergi ve aktivitelerle vatandaşların ilgisine sunulurken, “Çocukluğumu Hatırlıyorum” sloganıyla geleneksel halk yarışmaları (üzüm yetiştiriciliği, çanak ustalığı, kelle atma, iğne saplama) gibi yöresel etkinliklerle devam edecek. Böylece panayırın her akşamı birbirinden farklı etkinlikler düzenlenmiş olurken sokak sanatı icra eden grupları da izlemek mümkün olacak.