Avanos’un 17 yıllık içmesuyu ikmal hattının yenilenmesi için imzalar atıldı. İller Bankası A.Ş. Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve Avanos Belediyesi arasında yapılan protokol ile ilçenin yarım kalan içmesuyu hattının değiştirilmesi için yeniden ihale yapıldı.

İller Bankası eliyle yapılan ihale sonrasında ihaleyi kazanan yüklenici firmanın yetki almasına müteakip, 16 Haziran 2015 Salı günü İller Bankası yetkilileri, Avanos Belediye Başkanımız İsmet İnce ve yüklenici firma yetkilileri, Başkanlık Makamında protokol imzalamak üzere bir araya geldi.
Yapılan protokolün ardından yüklenici firmaya iş teslimi önümüzdeki günlerde yapılacak ve Avanos’un içmesuyu ikmal hattı dünya standartlarında polietilen içmesuyu boruları ile değiştirilecek.

Ekonomik ömrünü doldurmuş ve artık kullanımı yasaklanan eski asbest su boruları yer altında kalarak işlev dışı bırakılacak. Ana hatlar çelik, dağıtım hatları ise polietilen olmak üzere su borular çekilerek yarım kalan çalışmalar tamamlanacak. Ayrıca iki adet ilave su deposu daha yapılarak su depolama kapasitesi artırılacak.