Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir’in el sanatları ile dünyaca ünlü Avanos ilçesinden geçen Kızılırmak üzerinde gerçekleştirilen jet bot turları da ilgi görüyor.

Avanos'ta da ilçe merkezinden geçen Kızılırmak nehri üzerinde yaklaşık 4 yıl önce başlatılan jet bot turları, yerli ve yabancı turistlerin eğlence aktiviteleri arasında yerini aldı.

Avanos’ta jet botları işleten firmanın Müdürü Ali Sarıyürek, yaklaşık dört yıl önce başlattıkları gondol ve jet bot hizmetinde Avanos ve çevresinin zengin doğal kaynaklarını, yemyeşil vadilerini misafirlerine eğlenceli ve adrenal dolu bir turla yaşattıklarını söyledi.

Avanos’ta gondol ve jet bot turlarını kendi firmalarının başlattığını ve halen devam ettirdiğini kaydeden Sarıyürek “ jet bot turlarını Pazar günleri haricinde saat 13.00’de başlatıyor ve hava kararmaya başlayınca da sona erdiriyoruz. Çok hızlı giden tekneler oldukları için emniyet ve güvenlik açısından hava karardıktan sonra tur yapmıyoruz. Gondollarda böyle bir kısıtlamamız yoktur, gece de gondol turu yapabiliyoruz. Jet bot turunu yaklaşık 11 kilometrelik bir parkurda yapılıyor. Elimizde 3 tane 22’şer kişi kapasiteli jet botumuz bulunuyor. Turlarımıza katılan yerli ve yabancı turistlerden çok iyi izlenimler aldık. Gondol ve jet botlarla Kapadokya turizmine de iyi bir alternatif kazandırmış olduk. Balon, deve, at ve ATV turlarına ilave olarak gondol ve jet botlarda bölge turizmine iyi bir ivme kazandırdı” dedi.

Kızılırmak üzerindeki jet bot turlarını 10 ve 20 dakika olarak iki ayrı sürede yaptıklarını anlatan Sarıyürek “ 10 dakikalık turumuza 30, 20 dakikalık ise 50 lira ücret alıyoruz. Botlarımız 90 kilometre sürate kadar çıkabiliyor. Kızılırmak ve çevresini gezdirirken 360 derece stil dönüşlerini, süratli kaymaları ile birlikte adrenalinde yaşatıyoruz. Misafirlerimizin güvenliğini birinci derecede önemsiyoruz. Bu nedenle eğitimli ve tecrübeli kaptanlarımız nezaretinde jet botlara binmeden önce yağmurluk, kask ve can yeleği taktırılıyoruz” diye konuştu.


Avanos Kızılırmak Gazetesi