Arefe gününde ilçe mezarlığına yapılan ziyaretlerde vatandaşlar ellerinde Kuran-ı Kerimler ile kaybettikleri yakınlarının kabirlerini ziyarete geldiler.

 

Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ arefe günü kabir ziyaretinde bulunarak Mezarlıklar Müdürlüğümüzün hazırlıklarını yerinde inceledi ve kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlarımızla sohbet etti.

 

Kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlarımıza Belediyemiz Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından hazırlatılan ve Avanos Müftülüğünün onayı alınarak bastırılan "Kabir Ziyaretleri ve Adabı Kitapçığı" dağıtıldı. Avanos Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü personeli tarafından mezarlık girişinde vatandaşlarımıza lavanta ve çikolata ikramında bulunuldu. Ayrıca gün boyu Taziye Evimizde ses yayın cihazı ile Kuran-ı Kerim yayını yapıldı.

 

Vatandaşlarımız ilçe mezarlığımızın kilit parke ve Arnavut taşı ile döşenen yolları, Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından mezarlık içerisinde ve çevresinde düzenli şekilde yapılan temizlik çalışmaları, dağıtımı yapılan "Kabir Ziyareti ve Adabı Kitapçığı" ile lavanta ve çikolata ikramı ve gün boyu yapılan Kuran-ı Kerim yayınından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.