NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Avanos ilçesinde Pitbul, Terrier, Japanese, Tosa’ya, Dogo, Argentino, Fila Brasileiro türü köpeklerin sahiplenilmesi, üretilmesi yasak.

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Avanos Hayvan Barınağı sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve toplumsal hayata uyumlarının yanı sıra beslenmesi tehlikeli ve yasak olan köpeklerinde takibini yapıyor.

Gerekli koşullar ve güvenlik önlemleri alınmaksızın beslenmesi yasak ve tehlikeli olan köpek cinslerinin ilçemiz genelindeki takibi ve gerek vatandaş ihbarı gerekse Emniyet Ekiplerinin Tedbir kararıyla birimlerimize intikal eden olaylara müdahale ediliyor.

Avanos Belediyesi ekipleri tarafından hayvan severlere, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hayvan beslenmesi ve barındırılmasına ilişkin düzenlemelerini belirleyen maddelerine uymaları ve gereğini yerine getirmeleri önemle duyuruluyor.

Bu kapsamda Türkiye’de ve birçok ülkede de yasak olan bazı köpek cinslerinin yasa kapsamında pitbull terrier, japanese tosa’ya, dogo argentino, fila brasileiro ve bu ırkların melezlerini üretmek, sahiplendirmek, ülkeye girişini sağlamak, satışı ve reklamını yapmak ile takas etmek yasaktır. Saldırgan yapılı hayvanların öncelikle beslenmemesi, tasmasız, ağız maskesiz topluma açık alanlara çıkarılmaması ve üretimi yapılarak çoğaltılmaması aksi durumda mevzuat hükümlerinin uygulanacağı ekiplerimiz tarafından hayvan sahiplerine beyan ediliyor.