Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı Hayvan Barınağında, sokak hayvanlarını kısırlaştırma ve aşılama çalışmaları düzenli olarak devam ediyor.

Veteriner Hekimlerden Örnek Sosyal Sorumluluk Projesi

Ülkemize örnek teşkil edecek bir uygulama Avanos Belediyesi Hayvan Barınağında hayat buldu.
ÖRNEK BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ OLMAYA ADAY

Bölgemizde görev yapan Veteriner Hekimler sokak hayvanlarını kısırlaştırma ve rehabilitasyon çalışmalarına emekleriyle destek sunuyorlar. KMYO Atçılık ve At Antrenörlüğü Öğretim Görevlisi Veteriner Hekim Mehmet BİLGİN, Ürgüp Belediyesi Veteriner Hekimi Yusuf ÇİĞDEM ve Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Uzman Veteriner Hekim Ahmet DEMİRCİOĞLU, Avanos Belediyesi Hayvan Barınağında bir araya gelerek ilçemizde toplanan başıboş sokak hayvanlarının kısırlaştırma ameliyatlarında gönüllü olarak görev alıyorlar.

DAYANIŞMA SÜRECEK

Gönüllülük esasına dayalı bu uygulama ile bölgemizde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan veteriner hekimler imece yoluyla kendi sorumluluk alanlarında önemli bir sosyal inisiyatif ve sorumluluk projesine de imza atmış oldular. Bu sayede daha fazla sokak hayvanının kısırlaştırma ve rehabilitasyonu yapılabiliyor. Birçok belediyenin seri olarak ameliyatları yürütebilmesi için asistan, anestezi uzmanı gibi kalifiyeli ve uzman personeli olmayabiliyor fakat bu dayanışma örneği ile veteriner arkadaşlarımızla bir araya gelip gün içerisinde çok sayıda ameliyatı başarıyla yapılabiliyoruz.

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Uzman Veteriner Hekim Ahmet DEMİRCİOĞLU, “Veteriner arkadaşlarımız gönüllü olarak bize destek sunuyorlar, bizde aynı desteği arkadaşlarımızın görev yaptıkları sorumluluk alanlarında onlara sunuyoruz. Sokaklardan bir gün içinde çok sayıda köpek toplamak mümkün ama bunları kısırlaştırıp, kuduz ve parazit aşılarını tamamlayıp gözetim altına alarak rehabilitasyonlarını sağladıktan sonra tekrar doğal yaşam alanlarına bırakacak döngüyü gerçekleştirmedikçe başarı elde edemezsiniz. Biz bu süreci sağlıyoruz. Zaman geçtikçe çok sayıda kısırlaştırma ve aşılama operasyonu yapılmış olacak. Bir süre sonra üreme potansiyeli hızlı bir düşüş gösterecek ve çok daha kolay bir şekilde sokak hayvanlarının takibi yapılacak. Şuanda hayvan barınağımızda yavru hayvanları da göz önünde bulunduracak olursak 100 civarında sokak köpeğini gözetim altında tutuyoruz. Her hafta düzenli olarak kısırlaştırma operasyonları yapılıyor. Kanun gereği rehabilitasyonu yapılan hayvanlar doğal yaşam alanına bırakılırken bir taraftan da yeni hayvanlar barınağa geliyor. Buradaki amacımız hem sokak hayvanlarının yaşam hakkının olduğunu göstermek, hem de halkla iç içe yaşayan bu hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır” dedi.