Avanos Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde yapılması planlanan konut projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükcü, ilçelerine yapmayı planladıkları konut projesi hakkında toplantıya katılan vatandaşları bilgilendirdi.

Körükcü, Avanos'un son yıllarda turizm alanında yapılan yatırımlarla bir cazibe merkezi haline geldiğini bundan dolayı da ilçede konut açığının arttığını söyledi.

Bugüne kadar vatandaşlardan kendilerine yoğun bir şekilde ilçelerine TOKİ aracılığı ile konut yapılması konusunda talep geldiğini belirten Körükcü, "Bize konut yapılması konusunda yoğun bir talep vardı. Biz uzun süredir bunun üzerinde çalışma yaptık. Ama Avanos'taki en büyük sorun TOKİ'nin istediği hazine arazisi sorunu ile ilçenin SİT ve orman arazileri ile çevrili olmasıydı" dedi.

Avanos'ta bu zamana kadar konut yapmak için belirledikleri alanların SİT alanı içerisinde kalması ve gerekli kurullardan bundan dolayı alınamayan izinler sebebiyle bu projenin geciktiğini kaydeden Körükcü, Avanos genelinde yaptıkları tarama neticesinde 3 bölge belirlediklerini ve bu bölgelerden de en uyun olan için proje hazırladıklarını ifade etti.

-"200 dönüm bir alana urulacak"-

Belirledikleri alanın 200 dönüm olduğunu bu arazinin içerisinde ise 20 dönümlük bir alanın şahıslara ait olduğunu geriye kalan arazinin ise hazine arazisi olduğunu belirten Körükcü, "Avanos'ta Yukarı Mahalle'nin devamında bir yer belirledik ve bölgenin haritasını hazırladık. Ayrıca 9 farklı bölgede zemin etüdünü yaptırdık. Buraya 4 katlı 500 konut yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Hazırladıkları projede konutların yanı sıra ticaret ve sosyal donatı alanları ile okul, cami projelerinin de hazır olduğunu kaydeden Körükcü, TOKİ projesinin önümüzdeki çarşamba günü belediye meclisinde görüşüleceğini ve çıkan kararın Turizm Bakanlığı'na gönderileceğini ifade etti.

İlk aşamada Avanos genelinde anket çalışması yapacaklarını bu çalışmanın 1 ay devam edeceğini anlatan Körkcü, "Biz ilk aşamada bir anket çalışması yapacağız. Burada vatandaşlara evlerin metrekaresi ve ödeme planlarını soracağız ve anket sonuçlarını daha sonra TOKİ'ye göndereceğiz. Böylelikle ilçemizdeki konut talebini iletmiş olacağız" şeklinde konuştu.

-Özel üniversite müjdesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kendilerine üniversite yapacak yer talebinin de geldiğini ve kendilerini de hazırladıkları TOKİ alanında yer ayırdıklarını belirten Körücü, TOBB'un Avanos'a açmak istediği fakülteyi de TOKİ projesi içine dahil ettiklerini belirterek burada önemli bir alanı plan üzerinde fakülteye ayırdıklarını sözlerine ekledi.

Program soru cevap ile sona erdi.