Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Bölümünden Prof. Dr. Alparslan Yıldırım, Doçent Önder Düzlü, KMYO Atçılık ve At Antrenörlüğü Öğretim Görevlisi Veteriner Hekim Mehmet Bilgin, Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Uzman Veteriner Hekim Ahmet Demircioğlu ve gönüllü veteriner ile veterinerlik fakültesi öğrencileri, sokak hayvanlarındaki parazitler ve tedavi yöntemlerine ilişkin çalışmalar yürütüyor.

 

Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, deneyimli ve alanında uzman gönüllü veteriner hekimler ile Avanos Belediyesinin ortaklaşa yürüttü çalışmalar doğrultusunda, hayvan barınağındaki sahipsiz hayvanlarla sokak hayvanlarındaki parazitler ve bunların tedavi yöntemlerine ilişkin araştırma çalışmaları yürütülüyor. Deneyimli veteriner hekimlerin gönüllü olarak sunduğu bilimsel destek ve dayanışmanın bir başka örneği daha bulunmuyor. Bu kapsamda sokak hayvanlarından numuneler alınarak incelemeler yapılıyor. Elde edilen sonuçlar kapsamında tedavi uygulamaları yürütülüyor.

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet sürdüren hayvan barınağının kendi imkanlarıyla yürüttüğü kısırlaştırma, tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarına ek olarak gönüllü veteriner hekimler ve öğrenciler de destek sunuyor. Ayrıca Avanos Belediyesi yiyecek israfına ve hayvan sevgisine karşı duyarlılık oluşturmayı da amaçlıyor. İlçemizdeki birkaç doğa ve hayvan dostu otel ve bir ticari işletme yiyecek artıklarını çöpe atmayarak yaşama hakkına saygı çerçevesinde inisiyatif alıyor.