22 Mayıs Cuma günü Doğu Çevre Yolu Köprüsünün üst kısmında bulunan Damönü mevkinde Kızılırmak’a düşerek kaybolan Ayhanlı Elektrikci Turgut Erdoğan’ın oğlu, Onur Emre Erdoğan’ın cansız bedenine ulaşıldı.
Arkadaşlarının ve çevrede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine saat 15:30’da olay yerine gelen Avanos Emniyet Ekipleri, Avanos Belediye Zabıtası ve işçileri ile 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri köprü çevresinde arama çalışması başlattı. Avanos Emniyet’i gelen ihbarı değerlendirerek kıyı boyunca ağaçlık alanların ırmağa sarkan alt kısımlarını inceledi. Gondol ve botlarla çalışmaları aralıksız sürerken Avanos Kaymakamımız Mustafa Eldivan ve Belediye Başkanımız İsmet İnce aramalar süresince bölgeden ayrılmadı. Saat 16:30 civarında ırmak suyunun yükselmesi üzerine arama çalışmaları zorlaşırken baraj ile görüşülerek suyun kesilmesi sağlandı.

Avanos Belediyesi ve AFAD ekipleri tarafından çocuğun nehre düştüğü belirtilen yerden yaklaşık 100 metre ilerde akşam saat 19:30’da Belediye işçisi Vural Sarıyürek tarafından su dibinde Onur Emren’nin üzerindeki kıyafeti fark edilerek bulundu ve AFAD ekiplerinin botuna alındı. Kıyıya yanaşılarak Onur Emre Erdoğan’ın cansız bedeni Ambulans’a konuldu. Daha sonra otopsi yapılmak üzere Nevşehir Devlet Hastanesi morguna nakledildi.

Avanos Pazar yerinde esnaf olan aslen Ayhanlar köyünden Turgut Erdoğan’ın oğlu Onur Emre’nin zamansız ölümü tüm Avanos’u yasa boğdu.

www.fibhaber.com olarak Erdoğan Ailesine başsağlığı diler, tarifsiz acılarının ortak acımız olduğunu belirtiriz.